Συγκρότηση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συγκρότηση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων

Σας ενημερώνουμε ότι με τον νόμο Ν.3443/06 καθιερώνεται στους Δήμους και στις Kοινότητες της Χώρας ο θεσμός των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων Νέων (Τοπικά Συμβούλια Νέων).
Έργο αυτών των Συμβουλίων είναι η ενεργός και διευρυμένη συμμετοχή των νέων στα κοινά και ιδιαίτερα στο επίπεδο της τοπικής κοινωνίας με στόχο την ενασχόλησή τους στην πολιτική ζωή του τόπου και την εξοικείωσή τους με τις Δημοκρατικές Αρχές.
Στα πλαίσια της οργάνωσης του νέου αυτού θεσμού δημιουργείται στο Δήμο μας ένα στο οποίο μπορούν να εγγραφούν όλοι όσοι έχουν ηλικία από 15 έως 28 ετών και είναι εγγεγραμμένοι στο Δημοτολόγιο του Δήμου Μυκόνου.
Η συμμετοχή σας είναι σημαντική αφού το σύνολο των εγγεγραμμένων θα απαρτίσει την Συνέλευση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων η οποία το πρώτο τρίμηνο του 2007 θα εκλέξει ένα πενταμελές (5μελές) Συμβούλιο.
Η θητεία του Συμβουλίου είναι διετής και ο Πρόεδρος, σε θέματα που είναι σχετικά με τα ενδιαφέροντα των νέων, θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχοντας το δικαίωμα να εκφράζει γνώμη.
Εν όψει της αναμενόμενης προκήρυξης αυτών των εκλογών για τη διετία 2007-2008 ο Δήμος Μυκόνου καλεί τους νέους που είναι Δημότες Μυκόνου και έχουν ηλικία από 15 – 28 να εγγραφούν εάν το επιθυμούν, στο Μητρώο Νέων του Δήμου Μυκόνου. Για την εγγραφή σας στο Μητρώο Νέων απαιτείται να συμπληρώσετε μία σχετική αίτηση και να την καταθέσετε στο Δήμο Μυκόνου.
Για κάθε πρόσθετη πληροφορία και για την κατάθεση των αιτήσεων μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Δήμου Μυκόνου στον κύριο Μπρίγγο Λευτέρη τηλ. 22890-23261.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ Γ. ΒΕΡΩΝΗΣ

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.