Πρωτομαγιά στο γιαλό

Μια ηλιόλουστη μέρα σήμερα στο γιαλό, παραμονή πρωτομαγιάς και τα μαγιάτικα στεφάνια να κρέμονται από παντού με κυρίαρχο χρώμα και λουλούδι τον αμάραντο.
Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου, τηρώντας την παράδοση, έστησε την πραμάτεια του στο γιαλό και πλήθος κόσμου πέρασε να δει και να αγοράσει τους πρωτότυπους μωβ μάιδες και τα άλλα παραδοσιακά στολίδια που οι γυναίκες με τόσο κόπο και μεράκι δημιούργησαν.
Ο Μάης όμως δεν είναι μόνο ο μήνας που σφραγίζει την άνοιξη, αλλά και μήνας μνήμης και τιμής για τους αγώνες των ανθρώπων, για μια πιο όμορφη και καλύτερη ζωή.
Το πρωτομαγιάτικο στεφάνι είναι, σχεδόν, το μοναδικό έθιμο που εξακολουθεί να μας συνδέει με την παραδοσιακή Πρωτομαγιά, μια γιορτή της άνοιξης και της φύσης με πανάρχαιες ρίζες, πλούσια σε εκδηλώσεις σε παλαιότερες εποχές. Στις μέρες μας η Πρωτομαγιά με το μάζεμα των λουλουδιών για το πρωτομαγιάτικο στεφάνι, ενισχύει τις σχέσεις του ανθρώπου με τη φύση, από την οποία οι περισσότεροι έχουμε απομακρυνθεί, ζώντας στις πόλεις.
Αύριο το πρωί, Τρίτη 1 Μαΐου 2007 ο Σύλλογος θα βρίσκεται στην πλατεία της Ανω Μερά.


 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.