Προεκλογική ομιλία της Κ.Ε.Πο.Μ. στην Ανω Μερά

Από το Δημοτικό διαμέρισμα της Ανω Μεράς ξεκίνησε τις προεκλογικές της ομιλίες η υποψήφια Δήμαρχος κ.Δέσποινα Νάζου του συνδυασμού της Κ.Ε.Πο.Μ.
Στην πλατεία της ʼνω Μεράς η υποψήφιας Δήμαρχος παρουσίασε τις θέσεις, τους αγώνες και το όραμα του συνδυασμού της. Τόνισε δε ότι όλοι οι υπόλοιποι συνδυασμοί θα πρέπει να ακολουθήσουν το δικό τους πρόγραμμα καθώς είναι το μόνο που ανταποκρίνεται στην απλή και αληθινή καθημερινότητα του Μυκονιάτη. 

ΤΟ ‘ΜΑΓΑΖΑΚΙ’ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥΣκληρή και τσεκουράτη στην κριτική της η υποψήφια δήμαρχος περιέγραψε με μελανά χρώματα τον σημερινό Δήμο της Μυκόνου και την απαράδεκτη για την ιστορία του νησιού κατάσταση που επικρατεί στο «μαγαζάκι όπως το αποκάλεσε, του Μυκονιάτικου Δήμου. Μεταξύ των άλλων τόνισε:
« […] Η Κ.Ε.Πο.Μ. στηρίζεται στην βαθιά της πεποίθηση ότι μόνο μέσα από τη συσπείρωση και τη συλλογικότητα θα πετύχουμε τη ριζική αλλαγή του σκηνικού στη Μύκονο. Αυτό το σκηνικό και οι νοοτροπίες μας εξομοιώνουν όλους με ένα τσούρμο σύγχρονων πειρατών, που προκειμένου να ωφεληθούν -ο καθένας για τον εαυτό του-κάνουν ρεσάλτα και τα αρπάζουνε από το δήμο, τους πολίτες και το ελληνικό κράτος. Το χειρότερο είναι σαν εμείς να έχουμε στηρίξει  το ληστρικό καπετανάτο πάνω  σε αυτοδιοικητικούς θεσμούς που τους έχουμε φέρει στα μέτρα  μας.
Με τα χρόνια μεταμορφώθηκε ο Δήμος Μυκόνου σε τσιφλίκι, σε μαγαζάκι δημάρχων  και συμβούλων που τον  χρησιμοποίησαν για να αποκτήσουν οφέλη, να εξουσιάζουν τους πολίτες, να εκβιάζουν και να τρομοκρατούν τους δημότες σε σχέση με τη δουλειά τους, με την περιουσία τους, με τις επιχειρήσεις τους. Με την ψήφο τους!
Κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, στη Μύκονο, φαίνεται να έχουν καταργηθεί εδώ και καιρό.

Αυτό τα μαγαζάκι ήταν σχολείο κακής πολιτικής διαπαιδαγώγησης για τους πολίτες. Το μάθημα, που μας έδωσαν ήταν πώς να πηγαίνουμε με πλάγιους τρόπους, με φανερές και κρυφές ανταλλαγές, να κάνουμε τις δουλειές μας. Μας έμαθαν τον τρόπο του ρουσφετιού ως αρχή της πολιτικής και θέλησαν να μας επιβάλλουν την άποψη ότι ο πολιτικός παρόλα τα χαμόγελα και τις  χαιρετούρες νομιμοποιείται να σπέρνει φόβο, να είναι εκδικητικός. Στο πολιτικό μαγαζάκι του Δήμου Μυκόνου, πολλοί από τους νοικάρηδές, δίδαξαν τους πολίτες την τέχνη της πολιτικής κακοποίησης και τον τρόπο της ανοχής αυτής της κακοποίησης.
– Ποιά ήταν η τέχνη; Πάρε δημότη ένα μικρό δωράκι, μια άδεια λειτουργίας, μια θέση στο δήμο, πάρε και ένα μεγαλύτερο, ένα λιμάνι ή έναν περιφερειακό δρόμο, αλλά μην σε δω να δίνεις αλλού την ψήφο, μην δω να εκφράζεις άποψη για τα κακώς κείμενα, μην σου περάσει από το μυαλό να ασκήσεις κριτική. Ειδικά αν δεις αδικίες μην σου περάσει από το μυαλό να εναντιωθείς.
Όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες αυτής της  κακοποίησης. Την έχουμε υποστεί για χρόνια. Ακόμη και σε αυτές τις εκλογές, μερικοί από εμάς την ένιωσαν στο πετσί τους.
-Σε αυτό το σημείο θέλω να δηλώσω την αγανάκτησή μου για τους υποψηφίους εκείνους, που κατατσαλάκωσαν  την αξιοπρέπεια συγκεκριμένων πολιτών, τους εκβίασαν και τους απείλησαν έμμεσα και άμεσα, είτε για να μην συμμετάσχουν στις εκλογές, είτε γιατί τάχθηκαν με το μέρος κάποιου συνδυασμού. 
Αυτή είναι η χρηστή διοίκηση που μας υπόσχονται; Αυτός είναι ο Δήμος του 21ου, ο φιλικός προς τον Δημότη; Αυτό είναι το μετέωρο επόμενο βήμα;
Τσάμπα οι μεγαλοστομίες στα προγράμματά τους! Θα τους πάρει πολύ περισσότερο διάστημα, από όσο νομίζουν, για να ξεφορτώσουν από πάνω τους την καινούργια αλαζονεία, τις αυταρχικές συμπεριφορές και την  εκδικητικότητα στις οποίες γαλουχήθηκαν επί χρόνια.
Να ξέρουν όμως όσοι συνεχίσουν τις ίδιες τακτικές: με εμάς δεν θα περάσουν καλά, από όποια θέση και αν βρισκόμαστε. Θα μας βρουν μπροστά τους, μαζί με τους πολίτες και οι συγκρούσεις μας θα είναι σφοδρές!

ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΜΥΚΟΝΙΩΝ…ΣΤΟΝ ΠΑΤΟΜας έφτασαν  στον πάτο του πηγαδιού. Από τη δεκαετία του 1990 ασκούσαμε δριμεία κριτική στην ανικανότητα, τη φαυλότητα και τον αυταρχισμό. Τότε δεν πιστεύαμε ότι υπήρχαν οικονομικές ατασθαλίες. Τελικά αποδείχτηκε από τα γεγονότα, ότι όπου υπάρχει ανικανότητα και αυταρχισμός, υπάρχει και διαφθορά.
Διαλύσαμε ένα Δήμο με ιστορική παράδοση στην Αυτοδιοίκηση, που πηγαίνει πίσω στις αρχές της Οθωμανικής περιόδου όταν το 1615, οι Μυκονιάτες συνέστησαν το «Κοινό των Μυκονίων». Όργανο αντιπροσωπευτικό, που διαχειρίστηκε με σύνεση και επάρκεια τις τοπικές υποθέσεις, ως τον καιρό της Ελληνικής Επανάστασης. Οι Μυκονιάτες είχαν μεγάλο βαθμό πολιτικής αυτονομίας και ικανής διοίκησης σε εποχές οθωμανικής κατοχής και  εποχές πειρατείας. Εμάς σήμερα μας έμεινε  ως “συνήθεια” η πειρατεία, τα κλεμμένα λάφυρα, ένα λεηλατημένο νησί από άποψη φυσικής ομορφιάς και τοπικής ταυτότητας, ένας λεηλατημένος τόπος χωρίς διοίκηση και πολιτική οντότητα.
Όμως, αυτή την ιστορική παράδοση του Κοινού των Μυκονίων, εμείς μπορούμε να την υπερασπιστούμε και να συνεχίσουμε. ΓΙΑΤΙ:
-Σταθερά μέσα στα χρόνια μιλάμε για το Δήμο ως κύτταρο δημοκρατίας. Πολεμήσαμε και πολεμάμε με συνέπεια ώστε να μην μετατραπεί σε πολιτικό ή κομματικό τσιφλίκι του κάθε αιρετού
– Αντιλαμβανόμαστε ότι η αυτοδιοίκηση είναι δημόσιος θεσμός συλλογικός, άκρως πολιτικός που όταν λειτουργεί καλά, πάει καλά και η τοπική κοινωνία. Σε αυτόν το θεσμό  δεν χωρούν μικροφιλοδοξίες. Για αυτό και ήμασταν οι μόνοι που εναντιωθήκαμε όταν ο Αντώνης Σαμαράς, ως εκλεγμένος της Πολιτικής ʼνοιξης, κατά την θεσμική επίσκεψη του στη Μύκονο τη δεκαετία του 1990 βρήκε κλειστές τις πόρτες της Δημαρχίας σαν να επρόκειτο για μια επίσκεψη ανεπιθύμητου σε ιδιωτικό σπίτι.
– Είμαστε εκείνοι που ερχόμαστε αντίθετοι σε μια αυτοδιοίκηση – χωματερή πολιτικών σκουπιδιών! Στεκόμαστε απέναντι σε αλαζόνες, αναποτελεσματικούς συμβούλουςκαι κομματικούς παραγοντίσκους!
– Εμάς δεν μας έχει αγγίξει η διαφθορά και η κλεπτοκρατία. Δεν σιωπήσαμε ποτέ και είμαστε οι μόνοι που με εκλεγμένο έστω και μόνο έναν δημοτικό σύμβουλο, τον Γιώργο Ξυδάκη (1998-2002) είχαμε θάρρος να τα λέμε έξω από τα δόντια. -Είμαστε οι μόνοι που δεν ρίξαμε λάσπη ποτέ, αλλά υποστήκαμε την εκδικητική μανία αιρετών. Κανένας από όσους τώρα κόπτονται να ‘καθαρίσει’ ο Δήμος, δεν κατήγγειλε τον αυταρχισμό με τον οποίο αντιμετωπιστήκαμε […]»Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών είναι μια ομάδα  δημοκρατικών και προοδευτικών ανθρώπων που δικτυώθηκαν και  συμφώνησαν ότι πρέπει να διεκδικήσουν δυναμικά την ανατροπή του καθεστώτος στη Μύκονο και στηρίζεται στην βαθιά πεποίθηση ότι μόνο μέσα από τη συσπείρωση και τη συλλογικότητα θα πετύχουμε τη ριζική αλλαγή του σκηνικού.Αισθανόμαστε ήδη νικητές αυτών των εκλογών, αφού με την προεκλογική παρουσία μας, προσθέσαμε χρώμα πολιτικό, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, με αξιοπρεπή συμβολή στο διάλογο και τη συνεννόηση. Είμαστε στο σημείο μηδέν κι όσοι ακόμα μπορούμε να συλλογιόμαστε λεύτερα, πρέπει και λεύτερα να ψηφίζουμε και να μιλάμε.Είναι η ώρα της Μυκόνου, η ώρα της Κ.Ε.Πο.Μ.
Η υποψήφια Δήμαρχος παρουσίασε και τους συνεργάτες της που απαρτίζουν τον συνδυασμό της Κ.Ε.Πο.Μ.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Αναστασία Ασημομύτη, Μιχάλης Φλώρος, Αντώνης Σκουλάξινος, Δημήτρης Μανιάτης και Δημήτρης Νάζος.

Καλή επιτυχία στο έργο τους.
 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.