Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη 2010

Ο φιλανθρωπικός σύλλογος "ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" διοργάνωσε μια συναυλία – αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη σήμερα το βράδυ, 13 Ιουνίου 2010, στο Θεατράκι της Λάκκας.

Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.
Αφορμή στάθηκαν τα γενέθλια του Γερμανού ιατρού Κάρλ Λαντστάινερ, ο οποίος ανακάλυψε τις ομάδες αίματος το 1900 και αργότερα τα ρέζους, τιμήθηκε δε, με το Νόμπελ Ιατρικής το 1930 για τη σημαντική αυτή ανακάλυψη.
Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μυκόνου κος Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας, κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Συλλόγου κος Γυφτοκώστας Ιωάννης ο οποίος και ευχαρίστησε όλους για την πολύτιμη συνδρομή τους στον Σύλλογο. Τόνισε δε ότι το μήνυμα της συναυλίας – αφιέρωμα είναι όχι μόνο να τιμηθεί ο εθελοντής αιμοδότης αλλά και η επιστράτευση νέων εθελοντών αιμοδοτών έτσι ώστε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερη η προσφορά στο πολυτιμότερο αγαθό που λέγεται ζωή. 

Η βραδιά έκλεισε με τραγούδι από το Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Μυκόνου, το δικό μας ρεμπέτικο συγκρότημα αποτελούμενο από τους Ευριπίδη Μασάκη βιολί και μπουζούκι, τον Πέτρο Βερώνη μπουζούκι, τον Μανώλη Πουλουδή μπουζούκι, τον Αποστόλη Σαχά κρουστά και μπαγλαμα,  τον Κώστα Νικολόπουλο και τον Δημήτρη Τατάκη στη κιθάρα.

Μην ξεχάσουμε να δώσουμε το παρόν στην επόμενη αιμοδοσία της Μυκονιάτικης Αλληλεγγύης.

 

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.