Ο Δήμος Μυκόνου μετά την 1-1-2011


Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου (Κ.Ε.Πο.Μ.) διοργάνωσε την πιο ενδιαφέρουσα προεκλογική ενημερωτική εκδήλωση με θέμα : «Το σχέδιο «Καλλικράτης» και οι επιπτώσεις της εφαρμογής του στο δήμο Μυκόνου: παρουσίαση και κριτική θεώρηση.»
Ομιλητής ήταν ο κ.Στέλιος Καραγιλάνης, Σύμβουλος ανάπτυξης & οικονομικής οργάνωσης Ο.Τ.Α., Ν.Π.Δ.Δ. και Δημοτικών Επιχειρήσεων, Εισηγητής του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και καθηγητής της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την εκδήλωση άνοιξε η υποψήφια Δήμαρχος κ.Δέσποινα Νάζου του δημοτικού συνδυασμού ΚΕΠΟΜ. Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Μυκόνου κ.Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ.Ανδρέας Φιορεντίνος και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ.Αντώνιος Κουσαθανάς – ʼνοιξης. Το παρόν έδωσαν επίσης όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και οι περισσότεροι νέοι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των συνδυασμών. Την εκδήλωση παρακολούθησαν και αρκετοί υπάλληλοι όλων των υπηρεσιών του Δήμου Μυκόνου.
Αναλυτικός ο κ.Στέλιος Καραγιλάνης σχετικά με τις βαθιές τομές που θα προκύψουν από 1-1-2011, μόλις αρχίσει δηλαδή η εφαρμογή του σχεδίου “Καλλικράτης” σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Αναφέρθηκε στις διαδικασίες που θα πρέπει να τηρεί ο Δήμος σε ότι αφορά τα διοικητικά, οικονομικά και τεχνικά θέματα του. Τόνισε δε ότι το καυτό θέμα των εσόδων του Δήμου θα αποτελεί ίσως το δυσκολότερο κομμάτι της επόμενης δημοτικής αρχής καθώς θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά όλες οι προδιαγραφές, ημερομηνίες και διαδικασίες στις σχετικές εντολές. Ο δε ρόλος των Δημοτικών Συμβούλων, Αντιδημάρχων και του ίδιου του Δημάρχου θα απέχει πολύ από τον μέχρι σήμερα ρόλο τους καθώς οι απαιτήσεις του σχεδίου “Καλλικράτης” απαιτούν χρόνο και γνώση από τους αιρετούς.
Μετά το τέλος της παρουσίασης ακολούθησε ανοιχτός διάλογος με τον εισηγητή και με τις σχετικές πολιτικές αντιπαραθέσεις καθώς η προεκλογική περίοδος έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της.

Η εκδήλωση αυτή πάντως ανέδειξε την αγωνία πολιτών και πολιτικών για το πώς και πότε θα λειτουργήσει ο μηχανισμός αυτός έτσι ώστε να εξυπηρετούνται σωστά οι δημότες.
Καλή επιτυχία σε όσους αναλάβουν να εφαρμόσουν όλα τα παραπάνω και ελπίζουμε να τα καταφέρουν σωστά έτσι ο Δήμος Μυκόνου να αποτελέσει ένα πρότυπο Δήμο εφαρμογής του σχεδίου “Καλλικράτης”.
 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.