Μουσικές βραδιές στον “Ασπρο Κήπο”


ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟ ΚΗΠΟ

Οι καθιερωμένες πλέον, κάθε καλοκαίρι, Μουσικές Βραδιές στον ʼσπρο Κήπο της Μαρλένας Γεωργιάδη, γίνονται ολοένα και καλύτερες καθώς η τρυφερή αύρα του κήπου συνδυάζεται με την αιθέρια μουσική που απλώνει τα πέπλα της στο χώρο, κάνοντας τις μουσικές βραδιές να μοιάζουν παραμυθένιες.

Κάθε καλοκαίρι, η κατοικία της Μαρλένας Γεωργιάδη, κόρης της Σοφίας Θανοπούλου (της γνωστής για τα μοναδικά της κοσμήματα Μαρουλίνας) αλλάζει όψη για τις ανάγκες της διοργάνωσης των δυο συναυλιών, που γίνονται αποκλειστικά για την ενίσχυση του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου.

Η πρώτη συναυλία δόθηκε εχθές το βράδυ, Δευτέρα 17 Αυγούστου, όπου τρία υπέροχα κορίτσια έκλεψαν τις καρδιές των ακροατών και θεατών, με το μουσικό και υποκριτικό τους ταλέντο και την αέρινη και ταυτόχρονα δυναμική παρουσία τους. Με την Πόπη Μάλφα στο πιάνο, οι φωνές της Φανής Γέμτου και της Καλλίνας Τσαπρούνη μας διηγήθηκαν, μέσα από γνωστές ελληνικές και ξένες μελωδίες, τα στάδια του έρωτα, από την πρώτη σπίθα, την απόλυτη ταύτιση, μέχρι το αναπόφευκτο, τον ανείπωτο πόνο…

Τη σκηνοθεσία της θαυμάσιας μουσικής "παράστασης" επιμελήθηκε η Βιβή Κόκκα. Η Μουσική Βραδιά έκλεισε με ένα πλούσιο μπουφέ, από σπιτικά εδέσματα, φρούτα και γλυκά, που σερβιρίστηκε στο μπροστινό μέρος του κήπου και όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι βρήκαν την ευκαιρία να συγχαρούν τους συντελεστές της εκδήλωσης, να ανταλλάξουν απόψεις και να απολαύσουν ένα ποτήρι δροσερό κρασί.

Οι Μουσικές βραδιές στον Ασπρο Κήπο διοργανώνονται από την Ένωση Φίλων Δήλου Ρήνειας και η επιτυχία τους βασίζεται αφ' ενός μεν στην άψογη και ποιοτική διοργάνωση, αφ' ετέρου δε στην υποστήριξη του κόσμου της Μυκόνου, που συμμετέχει με προθυμία και με κάθε τρόπο, στην προσπάθεια αυτή, που πραγματικά δίνει οικονομική "ανάσα" στο Λαογραφικό μας Μουσείο, αφού τα έσοδα διατίθενται για εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των συλλογών του.

Η επόμενη Μουσική Βραδιά θα γίνει την Πέμπτη 27 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ. Οι τρεις καλλιτέχνες Αναστάσιος Στρίκος στο πιάνο, η Ναταλία Στρίκου με μαντολίνο και η Σοπράνο Ρόζα Πουλημένου θα ερμηνεύσουν παλιά κι αγαπημένα τραγούδια των Τάκη Μωράκη, Μιχάλη Σογιούλ, Κώστα Γιαννίδη, Χρήστου Χαιρόπουλου, Μάνου Χατζηδάκι, Andrew Lloyd Webber, Nino Rota, George Gerswin, Joaquin Rodrigo και άλλων. Η βραδιά θα κλείσει με την κλήρωση ενός πίνακα της Μαγδαληνής Σακελλαρίδη (ακρυλικό με φύλλα χρυσού 22 καρατίων, διαστάσεων 180 x 100 cm), που πρόσφερε η ζωγράφος για την ενίσχυση του Λαογραφικού Μουσείου.

Διατίθενται λαχνοί για τον πίνακα, στην τιμή των 5 € έκαστος. Τα εισιτήρια κοστίζουν 50 € και στην τιμή περιλαμβάνεται και το γνωστό πλούσιο μπουφέ που συνοδεύει τις Μουσικές Βραδιές.

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.