Μαγειρέματα… στη Μύκονο

Η μαγειρική συναντά την τέχνη

Συνεργείο του ΣΚΑΙ tv βρέθηκε στη Μύκονο στις αρχές του Απρίλη στο πλαίσιο της τακτικής εκπομπής για τις τοπικές κουζίνες με τίτλο 'ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ' που παρουσιάζει η Μυρσίνη Λαμπράκη με σκηνοθέτη τον Βάνια Βλαχοδημητρόπουλο. Η γνωστή συγγραφέας ("Τα χόρτα", "Μέλι στη ζωή μας", "Ελλάδα Τουρκία στο ίδιο τραπέζι" κ.α.) σε συνεργασία με φίλους της στο νησί, επαγγελματίες της γεύσης και νοικοκυρές, κάλυψε ένα μεγάλο κομάτι που αφορά την μαγειρική στη Μύκονο, τα τοπικά προϊόντα και αξιοθέατα.Μαγειρέματα έγιναν σε σπίτια και μαγαζιά της Χώρας και της ʼνω Μεράς.
Η Μύκονος, με αναβαθμισμένο επίπεδο εστίασης, αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια σε γαστρονομικό προορισμό.

Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από τα γυρίσματα του αφιερώματος στη Μύκονο στο χώρο της αίθουσας τέχνης Scala Shop Gallery στο Ματογιάννι.
Ο Δημήτρης Ρουσουνέλος, ιδιοκτήτης της γκαλερί και συγγραφέας του βιβλίου: Μυκονιάτικη Μαγειρική – ψηφίδες πολιτισμού, εκδόσεις Ίνδικτος, μαγειρεύει για τη Μυρσίνη Λαμπράκη "μπαρμπούνια με τη ντομάτα", αρτύζοντάς τα με βούτυρο και φασκόμηλο.
Πίσω τους, ένα "Vortex", μια δίνη, που σχηματίζει καθώς κινείται ένα κοπάδι ψαριών. Αγαπημένο θέμα του γλύπτη Γιώργου Κυπρή που εκθέτει στον χώρο από 11/04 μέχρι 11/05/09, σειρά έργων με κοπάδια ψαριών σε κίνηση και τίτλο "Vortex".

Η εκπομπή θα προβληθεί από τον ΣΚΑΙ την Κυριακή των Βαΐων (12/04/09) στις 14.00'.
 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.