Κρασανοίξια Μύκονος 2019

mykonos ampelia
mykonos ampelia

Η φετινή χρονιά κλείνει για τον Ερασιτεχνικό Οινοελαιουργικό Σύλλογο (ΕΡ.Ο.Σ.) Μυκόνου με μια σημαντική ομιλία για τις Κυκλαδίτικες ποικιλίες αμπέλου και την πολυαναμενόμενη γιορτή του Συλλόγου τα Κρασανοίξια.

Με αφορμή τα Κρασανοίξια, ειδικός καλεσμένος για φέτος είναι ο Ηλίας Ρουσσάκης, γεωπόνος-αμπελουργός-οινολόγος με ιδιαίτερη Κυκλαδίτικη αμπελουργική εμπειρία και συνεργασία με οινοποιούς στη Σαντορίνη, την Σύρο και την Τήνο.

Εκτός από την συμμετοχή του στην 3μελή Κριτική Επιτροπή στα Κρασανοίξια, θα μιλήσει την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στις ώρα 6 το απόγευμα στην Άνω Μερά με θέμα που αφορά την καλλιέργεια και την οινοποίηση Κυκλαδίτικων ποικιλιών όπως το Ασύρτικο, η Μονεμβασιά (Παριανό), το Μαυροτράγανο κ.ά. Θα υπάρξει διάλογος όπου αναμένεται να μας λυθούν απορίες και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και γνώση. Η εκδήλωση είναι ανοικτή και θα διοργανωθεί στην Αίθουσα δίπλα στην Τοπική Κοινότητα Άνω Μεράς. Μπορούν να την παρακολουθήσουν εκτός από τα μέλη του ΕΡ.Ο.Σ και φίλοι του κρασιού και της αμπελοκαλλιέργειας.

Κρασανοίξια 2019
Έφτασε η ώρα και για τα φετινά μας Κρασανοίξια, την εκδήλωση για τα φρέσκα κρασιά του ΕΡ.Ο.Σ Μυκόνου που την περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μέλη και φίλοι του Συλλόγου ερασιτεχνών Αμπελουργών, Οινοποιών και Ελαιοπαραγωγών. Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 7:30 το απόγευμα στο γνωστό εστιατόριο της «Λούντα» στον Γλάστρο Πικάντικη Γωνιά φιλοξενείται ειδική εκδήλωση όπου θα βραβευτούν τα κρασιά που θα πετύχουν την καλύτερη βαθμολογία σε τυφλή δοκιμή από την Ειδική Τριμελή Επιτροπή στις κατηγορίες: Λευκό/ροζέ, Ερυθρό ξηρό, Γλυκό. Όσοι επιθυμούν να κριθούν τα κρασιά τους να φροντίσουν να φτάσουν στα χέρια του προέδρου του Ερ.Ο.Σ. Δημήτρη Ρουσουνέλου (τηλ. 6944393323)
πριν την ώρα έναρξης της εκδήλωσης, ανήμερα ή από την προηγουμένη.

Βασικές προϋποθέσεις, εκτός των άλλων, είναι:
– τα κρασιά να έχουν οινοποιηθεί από ενεργά μέλη του Συλλόγου ΕΡ.Ο.Σ.,
– να συμμετέχουν σε αυτά κατά τουλάχιστον 50 % γηγενείς και εν γένει Αιγαιοπελαγίτικες ποικιλίες,
– βραβεύονται τα τρία πρώτα σε βαθμολογία που πρέπει να ξεπερνά τον βαθμό 6, με άριστα το 10.

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.