Κεντρική ομιλία του υπ.Δημάρχου κ.Αντώνη Κουσαθανά – ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ


Την κεντρική ομιλία του πραγματοποίησε σήμερα στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο ο υποψήφιος Δήμαρχος κ.Αντώνιος Κουσαθανάς – ʼνοιξης, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ». Ο υποψήφιος Δήμαρχος, γνωστός για το πάθος του και τον αγώνα του για το καλό του νησιού, ανεβαίνοντας στο βήμα ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους πολίτες που στηρίζουν τον αγώνα του συνδυασμού του καθώς επίσης και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και την Αντινομάρχη κ.Αλέκα Προυσαλόγλου για την παρουσία τους στην κεντρική του ομιλία.
Ο κ.Αντώνης Κουσαθανάς ανέφερε τα εξής :

Αγαπητοί Μυκονιάτες και Μυκονιάτισσες, αγαπητοί πολίτες της ευρωπαϊκής ένωσης. Κύριοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου που μας τιμάτε με την παρουσία σας απόψε εδώ στην πανέμορφη αίθουσα του Γρυπάρειου. Μία αίθουσα που εκτός της πρακτικής της χρήσης έχει και τον ρόλο του φάρου της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς προς τον τόπο.
Εκεί δηλαδή που πρέπει να γυρίσουμε όλοι οι Μυκονιάτες αν θέλουμε να κρατήσουμε τη Μύκονο ψηλά. Η Μυκονιάτικη ʼνοιξη δεσμεύεται να στηρίξει τέτοιες πρωτοβουλίες.
Μακάρι να είχαμε άλλους 10 χώρους σαν το Γρυπάρειο.
Οι καιροί είναι δύσκολοι. Οφείλουμε να λειτουργήσουμε πολύ πιο οργανωμένα και μεθοδικά για να αποφύγουμε τον κίνδυνο του μαρασμού.
Ο τουριστικός ανταγωνισμός έχει αυξηθεί πάρα πολύ. Νέα τεχνολογικά εργαλεία όπως το ίντερνετ ανεβάζουν και κατεβάζουν προορισμούς, κι εμείς ακόμα κάνουμε το ελάχιστο προς αυτή την κατεύθυνση.
Πρώτοι στις 24 Σεπτέμβρη ξεκινήσαμε επίσημα τον προεκλογικό αγώνα με την ομιλία μας στην ʼνω Μερά. Τότε σας παρουσιάσαμε και ένα ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό, πραγματοποιήσιμο πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα βγαλμένο από τα σπλάχνα της Μυκόνου. Ένα πρόγραμμα που μας δεσμεύει να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας μας αλλά και που σας δίνει το όραμα μας για τα μεγάλα.
Το διαβάσατε και μας είπατε τα καλύτερα. Ακόμα και οι πιο απαιτητικοί γνώστες της πολιτικής, ακόμα και οι πιο πραγματιστές επιχειρηματίες μας έδωσαν τα εύσημα. Η Μύκονος χρειάζεται πολύ δουλειά, πολύ κουράγιο και θέληση για να ξαναμπεί στο σωστό δρόμο της ποιότητας.
Το πρόγραμμα μας έγινε με το σκεπτικό να γίνουν πολλά και μικρά έργα που είναι αυτονόητα. Έργα που όλοι τα συζητάμε. Έργα, που κανείς όμως μέχρι τώρα δεν έχει σκύψει ουσιαστικά από πάνω τους για να τα λύσει.
Θέλω να σας πω τις φράσεις κλειδιά για τον κάθε τομέα που αποφασίσαμε να ασχοληθούμε στο πρόγραμμα μας.
– Χώρα Μυκόνου. Πιστεύουμε ότι η πλειοψηφία των Μυκονιατών θέλουν να δουν την πόλη μας καθαρή, νοικοκυρεμένη, με όμορφο φωτισμό και τη μυρωδιά του ασβέστη στα σοκάκια.
– Οικονομική ανάπτυξη και τουρισμός.
Το 1.000.000 ευρώ που δαπανά ο δήμος Μυκόνου για την τουριστική προβολή δεν έχει το ανάλογο αντίκρισμα καθότι δεν χρησιμοποιεί επαρκώς τις νέες τεχνολογίες προβολής και ανάπτυξης. Το περιεχόμενο της διαφήμισης είναι καθαρά εμπορικό χωρίς να αναδεικνύει επιτυχώς την ιστορία και την παράδοση του τόπου.
-Υγεία.
Η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας τα τελευταία χρόνια είναι τραγική με αποκορύφωμα την χρόνια έλλειψη ορθοπεδικού, ακτινολόγου και τόσων άλλων σημαντικών ειδικοτήτων.
Σχεδιάζουμε ειδικό πρόγραμμα περίθαλψης για τους ηλικιωμένους που δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης σε περιοχές όπως Μαού, Κουκουλού, Μωροέργο, Μαράθι, Ληνώ κτλ.
Ευελπιστούμε ότι με τον καινούργιο νόμο, τον Καλλικράτη, η διοικητική και οικονομική αρμοδιότητα του Κέντρου Υγείας θα περάσουν στο Δήμο. Έτσι θα πραγματοποιήσουμε το όνειρο όλων των Μυκονιατών για ένα άριστα δομημένο κέντρο Υγείας με χαμόγελο, με εξυπηρέτηση και με ικανότητα διαχείρισης σοβαρών περιστατικών. Επίσης μελετάμε σοβαρά τη δημιουργία ενός ιδρύματος ανάλογου με αυτό της Σαντορίνης ώστε η Μύκονος να αποκτήσει το δικό της ασθενοφόρο αεροπλάνο. Υπάρχουν και Μυκονιάτες πιλότοι που θα μπορούσαν να επιστρέψουν στον τόπο μας.
– Περιβάλλον.
Σε πάρα πολλούς τομείς έχουμε μείνει τραγικά πίσω, με κυρίαρχο τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων. Έχουμε ακόμα όμως την ευκαιρία να προλάβουμε και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να αναδείξουμε τη Μύκονο σε κορυφαίο «πράσινο» προορισμό.
Εδώ θέλω να σημειώσω μια σημαντική μας διαφορά από τους υπολοίπους. Δεν πιστεύουμε στην αεριοποίηση ως σωστή περιβαλλοντικά μέθοδος διαχείρισης απορριμμάτων. Ακόμα περιμένουμε τα αποτελέσματα της πιλοτικής μονάδας. Με σωστή ανακύκλωση και κομποστοποίηση θα παραταθεί πολλά χρόνια η λειτουργία του ΧΥΤΑ.
– Παιδεία.
Ως δημοτική αρχή οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να φτιάξουμε τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές αλλά και να εμφυσήσουμε στους νέους μας την αξία της μόρφωσης. Φυσικά συστήνουμε άμεσα τη δημοτική επιτροπή παιδείας.
– Πολιτισμός.
Πολύ σημαντική έλλειψη είναι η σύνδεση του πολιτισμού μας με τον τουρισμό. Έχουμε επισημάνει σε πολλά δημοτικά συμβούλια την ανάγκη μιας εξωστρεφούς πολιτιστικής πολιτικής η οποία θα βοηθήσει το νησί μας να μπει στο διεθνή χάρτη και ως αξιόλογος πολιτιστικός προορισμός.
– Αθλητισμός.
Έχουμε κάνει πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο που δεν έγινε αποδεκτή. Η πρόταση είναι η δημιουργία του ΔΟΝΑ(Δημοτικός Οργανισμός Νεολαίας και ʼθλησης). Ο ΔΟΝΑ θα μπορούσε να οργανώσει όλους τους τομείς του αθλητισμού και να απορροφήσει κονδύλια από προγράμματα που τώρα χάνονται.
– Κοινωνική πολιτική.
Το δυστύχημα στο Δήμο Μυκόνου είναι η ψευδαίσθηση πως λόγω της γενικής ευμάρειας και της σχετικής χρηματικής επάρκειας από τον τουρισμό και την οικοδομή δεν υπάρχουν άνθρωποι που να χρήζουν βοήθειας.
Ας μην ξεχνάμε ότι το κόστος ζωής είναι πάρα πολύ υψηλό για αυτούς που δεν ζουν από τον τουρισμό.
– Χωροταξία.
Η αδυναμία να κρατήσει ή να μεταβιβάσει ο Μυκονιάτης την περιουσία του λόγω των υψηλών φόρων οδηγεί στην σταδιακή εκδίωξη των ντόπιων.
Οφείλουμε να αντιδράσουμε άμεσα! Σας υπόσχομαι εγώ και οι συνεργάτες μου ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν από νομικής πλευράς και όχι μόνο για να διευθετήσουμε αυτή τη τεράστια αδικία. Ήδη κάναμε δύο τοποθετήσεις στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ τον περασμένο Γενάρη, που αφορούσαν στο ανεφάρμοστο της επέκτασης του σχεδίου πόλεως και τις ληστρικές φορολογικές επιβαρύνσεις λόγω του χωροταξικού.
– Πρωτογενής τομέας.
Το θέμα του αγροτουρισμού είναι πάντα επίκαιρο και στο νησί υπάρχει το υπόβαθρο. Ο πρωτογενής τομέας στο νησί μας αντιμετωπίζει πολλά οργανωτικά και λειτουργικά προβλήματα. Με πρώτο και κυριότερο το Δημοτικό Σφαγείο.
– ʼνω Μερά.
Κατασκευή πολυχώρου απασχόλησης της τρίτης ηλικίας. Έχουμε ένθερμο υποστηρικτή του συνδυασμού μας που δωρίζει 7 στρέμματα γης σε κεντρική περιοχή που είναι στην πράσινη ζώνη. Επίσης για την ʼνω Μερά έργα υψίστης προτεραιότητας είναι το κλειστό Γυμναστήριο στη Καρδαμίδα, η σύνδεση με μικρό λεωφορείο της Πλατείας με τις απομακρυσμένες περιοχές της ʼνω Μεράς, η στήριξη πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων όπως οι Ανωμερίτισσες και ο αθλητικός σύλλογος ʼνω Μεράς, η στήριξη της οικογένειας Χανιώτη για τη δωρεά του κλειστού γυμναστηρίου, και φυσικά η αποχέτευση.
– Τελευταίο αφήσαμε την χρηστή διοίκηση. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρχει χρηστή διοίκηση. Δυστυχώς αυτό δεν έχει συμβεί για πολλά χρόνια.
Το υπερσυγκεντρωτικό διοικητικό μοντέλο που ακολούθησε ο Δήμος Μυκόνου μέχρι σήμερα έχει ξεπεραστεί από τις μεγάλες ανάγκες του τόπου.
Η Μυκονιάτικη ʼνοιξη δεσμεύεται για ανοικτές διαδικασίες, διαφάνεια και ενημέρωση των πολιτών μέσω ίντερνετ σε σχεδόν καθημερινή βάση.
Πολλά περισσότερα μπορούν να γίνουν αλλά αυτό που επιθυμούμε πάνω απ’ όλα είναι ένα. Μέσα από μικρές δράσεις, όπως η δημιουργία δημοτικού μητρώου εθελοντών να αφυπνιστεί ο κοινωνικός ιστός.
Οι αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος είναι αδύνατες χωρίς την συγκατάθεση των πολιτών και την ενεργή συμμετοχή τους.
Δε θέλουμε μια δημοτική αρχή-μπαμπούλα. Θέλουμε μια δημοτική αρχή συνεργάτη και καθοδηγητή.
Έχουμε την όρεξη και το κουράγιο να το πετύχουμε, κι αυτό είναι το μεγάλο μας όραμα για τις επόμενες γενιές.
Η εποχή των προσώπων έχει τελειώσει. Είναι η εποχή των ομάδων.

ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ. ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΕΤΕ!
Δεν τάξαμε λαγούς με πετραχείλια όπως συστηματικά κάνει ο Μέγας, ενώ σας αποδείξαμε μέχρι τώρα το επίπεδο οργάνωσης μας ως συνδυασμός. Ο Φιορεντίνος έβγαλε πρόγραμμα πριν 3 μέρες και εμείς ήμασταν έτοιμοι πριν ενάμιση μήνα. Σε αυτήν την προεκλογική περίοδο σας έχουμε αποδείξει την ικανότητα μας, την οργάνωση μας και την τόλμη μας. Ότι μας ζητήθηκε, ανταποκριθήκαμε άμεσα. Χωρίς περιστροφές. Χωρίς κούφιες δικαιολογίες.
Συμμετείχαμε σε όλα τα καλέσματα. Απαντήσαμε σε όλες τις ερωτήσεις. Βοηθήσαμε παντού. Υποστηρίξαμε κάθε πρωτοβουλία. Η Μυκονιάτικη ʼνοιξη είναι έτοιμη να φέρει το καινούργιο και το πρωτοπόρο.
Τολμήστε το κι εσείς δίνοντας μας την βοήθεια σας αυτήν την Κυριακή.
Για να υλοποιηθεί όμως αυτό το πρωτοπόρο αλλά συνάμα απαιτητικό πρόγραμμα χρειάζονται δύο βασικά πράγματα.
Το πρώτο το έχουμε περισσότερο από κάθε άλλον, και είναι η όρεξη για δουλειά!
Το δεύτερο είναι χρήμα. Το χρήμα θα το έχουμε μόνο αν διώξουμε τα τρωκτικά, τους απατεώνες από το Δήμο. Αυτούς που τόσα χρόνια λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα και έχουν φτάσει στο σημείο να τρώνε από παντού. ΕΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ !! Πρώτον: Θα ήμαστε αμείλικτοι σε όσους αποδειχτεί ότι έκλεψαν το δημόσιο χρήμα.
Θα ήμαστε αμείλικτοι σε όσους έκλεψαν κεφάλαια από το μέλλον των παιδιών μας. Θα ήμαστε αμείλικτοι σε όσους αποδειχτεί ότι διέπραξαν απιστία εις βάρος του δημόσιου πλούτου.
Δεύτερον: Θα προστατέψουμε και θα αποκαταστήσουμε την τιμή και την υπόληψη όσων υπαλλήλων βοήθησαν στην αποκάλυψη αυτής της απάτης.
Η Μυκονιάτικη ʼνοιξη πάνω απ’ όλα δεσμεύεται να αποκαταστήσει το χαμένο κύρος και την αξιοπιστία του Δήμου μας.
Την προηγούμενη εβδομάδα μας ενημέρωσαν και για τις αδιάσειστες αποδείξεις που βρίσκονται στον εισαγγελέα και εμπλέκουν και αιρετούς ως απατεώνες. Ο καινούργιος εισαγγελέας ήδη ερευνά εξονυχιστικά και τα τρία πορίσματα που βρίσκονται στα χέρια του και όπου να ναι θα πέσουν βαριές καμπάνες για αιρετούς.
Ήδη σήμερα ο κος Μέγας έφαγε την πρώτη. Το Πρωτοδικείο Πειραιά ανεστάλη την απόφασή του Δημάρχου για μετακίνηση συγκεκριμένου υπαλλήλου της οικονομικής υπηρεσίας ως παράνομη και καταχρηστική. Το πρώτο ηχηρό χαστούκι της δικαιοσύνης έπεσε. Έρχονται και οι βουρδουλιές.
Έχει έρθει το τέλος για τις αυθαίρετες δημαρχιακές αποφάσεις. Ο Δήμαρχος πλέον θα ελέγχεται εξονυχιστικά και θα δρα σύμφωνα με το νόμο.
Η δικαιοσύνη σύντομα θα πράξει το έργο της.
Το θέμα όμως είναι άλλο. Πρέπει και εσείς να αποδείξετε ότι είστε δίκαιοι. Και η ώρα είναι ΤΩΡΑ.
Γιατί αν δεν το αποδείξετε την Κυριακή τότε ο διασυρμός, η δυσφήμηση και τα αρνητικά πρωτοσέλιδα μας περιμένουν για άλλη μια θητεία. Πόσο μπορούμε να αντέξουμε; Πόσο μπορείτε να αντέξετε να σας παίρνουν τηλέφωνο από όλη την Ελλάδα και να σας ρωτούν τι γίνεται με τους κλέφτες και τους απατεώνες στο Δήμο;
Πόσο θα αντέξει ένας τουριστικός προορισμός αν τον αφήσουμε να δυσφημείται κατά αυτόν τον τρόπο;
Ο τουρισμός είναι πρωτίστως φήμη, κι εμείς κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε ΟΛΟΙ απατεώνες.
Τη ζηλεύουν πολλοί την Μύκονο. Εν μέσω κρίσης όταν όλη η Ελλάδα κατασπαράζεται οικονομικά εμείς αντέξαμε γιατί δουλεύουμε 15 ώρες, και δούλεψαν και οι πατεράδες μας και δούλεψαν και οι παππούδες μας για να είναι η Μύκονος διεθνής προορισμός. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΑΥΤΟ ΔΥΣΦΗΜΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ.
Στο χέρι σας είναι να αποδώσετε δικαιοσύνη.
Κλείστε τα αυτιά και τα μάτια σας στα ηλίθια ρουσφέτια.
Χτες βράδυ με έπιασε ένας νέος και μου είπε πως πονάει η καρδιά του από τη στεναχώρια του να βλέπει τόσο χρήμα να πετιέται αλόγιστα για λίγους ψήφους.
Μήπως είδατε την πίσσα που έπεσε στο Γλάστρο; Πεταμένα λεφτά για ένα έργο βιτρίνας που σε ένα μήνα θα έχει γεμίσει λακκούβες. Δεν γίνονται έτσι οι δρόμοι. Υπάρχουν τεύχη δημοπράτησης και συγκεκριμένες προδιαγραφές για να γίνει μια δουλειά σωστά.
Θα με θυμηθείτε σε ένα μήνα όταν πάλι θα σπάτε το αυτοκίνητο σας στο συγκεκριμένο δρόμο.
Τα κάνουν ίσα ίσα για να πάρουν τους ψήφους και να καταδικάσουν το νησί για άλλα 4 χρόνια. Εσείς όμως είστε νοικοκύρηδες. Το δουλεύετε και το πονάτε το χρήμα που παράγετε. Τα χοιροσφάγια που όλοι τα αγαπάμε και όλοι συμμετέχουμε σε αυτά είναι τρανό παράδειγμα οικονομίας και νοικοκυροσύνης.
Γιατί λοιπόν είστε αδιάφοροι για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος; Δικό σας είναι κι αυτό και το χρησιμοποιούν για να σας παγιδέψουν. Ακούστε επιτέλους τον νέο που βλέπει δύσκολο το μέλλον του και πονάει να βλέπει να πετιούνται τα λεφτά του έτσι αβασάνιστα και απρογραμμάτιστα.
Από τη μία πέφτει το μπετό, και από την άλλη ακόμα καίνε τα σκουπίδια.
Τρεις μέρες τώρα μας γεμίζουν τα πνευμόνια με καρκινογόνο καπνό. Ως πότε θα το ανεχτείτε;
Έχουμε κάνει αμέτρητους καυγάδες στο δημοτικό συμβούλιο για αυτό το θέμα, έχετε διαβάσει άρθρα σε εφημερίδες, ξεκινήσαμε να μαζεύουμε υπογραφές, έγινε μήνυση από το τμήμα υγιεινής της Νομαρχίας και ποια είναι η απάντηση: Καίμε τις μπουκαμβίλιες!!
Όταν ρωτήσαμε το Μέγα σε δημοτικό συμβούλιο γιατί δεν αγοράζει επιτέλους ένα σπαστήρα κλαδιών για να διαλύει τις μπουκαμβίλιες και να σταματήσουν να καίνε τα σκουπίδια, μας είπε με τρόμο ότι χρειάζεται δημοπράτηση. Σιγά το δύσκολο!
Εδώ θα κάνω κι ένα σχόλιο στον πραγματικά εξοργιστικό απολογισμό Δημάρχου όπως παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο φέτος στα τέλη Αυγούστου.
Τα είπαμε και στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτός δεν ήταν απολογισμός έργου, ήταν απολογισμός προμηθειών. Πόσο πήραμε το χαρτί του φωτοτυπικού, πόσο πήραμε τις σκούπες, πόσο πήραμε τον καφέ κτλ.
Κι όλες οι προμήθειες ήταν κάτω των 15.000 ευρώ για να γίνονται με απευθείας αναθέσεις.
Ο κος Μέγας φοβάται
ή δε ξέρει
ή εν τέλει είναι ανίκανος να δημοπρατήσει ένα σοβαρό έργο. Οι κορδέλες που έκοψε και τα ποσά που αναφέρει προεκλογικά είναι το τέλος από έργα άλλου.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
Για τον παλιό συνεργάτη Αντρέα Φιορεντίνο έχω να πω το εξής. Επέλεξε ξεκάθαρα πλέον την αλληλοστήριξη με τον αντίπαλο του στις προηγούμενες εκλογές τον Χρήστο Βερώνη.
Την επέλεξε αντί της δικής μου. Το σέβομαι.
Ήταν μια πολύ συνειδητή επιλογή και εξάλλου το έχει παραδεχτεί και ο ίδιος όταν είπε ότι από μια τέτοια επιλογή κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις. Τα γεγονότα πλέον τα γνωρίζετε και από την εφημερίδα. Είναι μια επιλογή που δείχνει ξεκάθαρα το πολιτικό και το προσωπικό ήθος του κου Φιορεντίνου.
Ένα πράγμα θα σας πω. Με τον Καλλικράτη έρχεται στο Δήμο Μυκόνου η πολεοδομία.
Επίσης το επόμενο μεγάλο εγχείρημα του Δήμου όσον αφορά στις χρήσεις γης είναι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Με βάση αυτό θα χτιστούν οι μελλοντικοί οικισμοί στο νησί και θα αναθερμανθεί η οικοδομική δραστηριότητα.
Φαντάζεστε τι θα γίνει εάν η διαχείριση αυτών των θεμάτων πέσει σε λάθος χέρια;
Η Μυκονιάτικη ʼνοιξη δεσμεύεται ότι θα διαχειριστεί την πολεοδομία και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο με πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση των πολιτών. Το χωροταξικό μας ήρθε ξαφνικά και μας απαξίωσε τις περιουσίες. Με εμας το ΓΠΣ θα το γνωρίζετε καλά σε κάθε στάδιο του.
Στην ομιλία μας στην ʼνω Μερά σας θέσαμε ως πρωταρχικό πρόβλημα του νησιού τις αντικειμενικές αξίες οι οποίες μας επηρεάζουν με πολλούς τρόπους.
Ο πρώτος και χειρότερος είναι ότι βοσκοτόπια στα οποία δε μπορείς να χτίσεις ούτε αποθηκούλα φορολογούνται ως οικόπεδα φιλέτα της Εκάλης της Κηφισιάς, ή της Γλυφάδας.
Αυτό καθιστά απαγορευτική τη μεταβίβαση τους στις επόμενες γενιές. Κινδυνεύουμε να μας διώξουν και να χάσουμε τα πατρογονικά μας. Πολλοί έχετε πλέον νιώσει τις συνέπειες αυτής της άδικης φορολόγησης.
Η δεύτερη σημαντική επίπτωση είναι στον τουρισμό και στο υψηλό κόστος διαβίωσης. Σε εποχή κρίσης όπου όλοι καλούμαστε να μειώσουμε τις τιμές,
να προσέξουμε τον πελάτη, να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί,
οι υψηλές αντικειμενικές αξίες κρατούν το λειτουργικό κόστος και τα ενοίκια ψηλά πλήττοντας έτσι τον τουρισμό αλλά και το πορτοφόλι του εργαζόμενου, του υπάλληλου, του καθηγητή που ζει όλο το χρόνο στον τόπο μας.
Έχουμε προτάσεις και λύσεις. Στη Μυκονιάτικη ʼνοιξη έχουμε δύο εξαίρετους ικονομολόγους που υποστηρίζουν την προσπάθεια μας με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους και δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να άρουμε τς αδικίες του χωροταξικού. Δεσμευόμαστε ότι σε συνεργασία με σοβαρό μελετητή θα φέρουμε το θέμα στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια εναντίον του ελληνικού δημοσίου.
Η απαίτηση μας είναι απλή. Να συνδεθεί η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας στη Μύκονο με τη χρήση της.
Έχεις ένα χωράφι και φυτεύεις ντομάτες, θα πληρώνεις ως αγρότης.
Έχεις χωράφι με βίλλα, θα πληρώνεις για τη βίλλα. Τώρα γίνονται τα ανάποδα.
Στην απίθανη περίπτωση που αποτύχουμε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια δεσμευόμαστε για δυναμικές κινητοποιήσεις με πρωτεργάτη το Δήμαρχο.
Για να κλείσω το θέμα θα τονίσω το πόσο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι σε όλη αυτήν την προεκλογική περίοδο που γυρνάμε και μιλάμε και αφουγκραζόμαστε τον κόσμο, όλοι μας αναφέρετε το πρόβλημα της άδικης φορολόγησης της γης και της αδυναμίας μεταβίβασης στις επόμενες γενιές.
ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!!
Για το τέλος της βραδιάς θα ήθελα να σας παρουσιάσω τους συναγωνιστές και συνεργάτες μου σε αυτή τη προσπάθεια να αλλάξουμε το νησί.
Έχω ακούσει πολλές κριτικές για το συνδυασμό μας. Πάρτε στην έξοδο σας τα φυλλάδια με τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.
Κάποιοι έχουν εντυπωσιακά βιογραφικά. Έχουν δουλέψει χρόνια με πολλούς από εσάς, τους γνωρίζετε, ήρθε η ώρα τους να αναδειχτούν.
Κάποιοι είναι τίμιοι καθημερινοί δουλευτές. Ο Δήμος δε χρειάζεται μόνο διοικητές για να λειτουργήσει. Χρειάζεται και εργάτες.
Κι εγώ έχω τους καλύτερους.
Και για διοίκηση και για εργασία.
Έχω τους καλύτερους γιατί είναι κοντά σας.
Είναι απλοί άνθρωποι σαν εσάς, είναι αγωνιστές της καθημερινότητας.
Στην Μυκονιάτικη ʼνοιξη δε χωρούν αλαζονείες και ελιτισμοί.
Είμαστε όλοι ίσοι και δουλεύουμε σαν μια γροθιά.
Με εμάς έχετε
Και δεσμευόμαστε ότι θα έχετε πάντα την άνεση να έρθετε και να μοιραστείτε το πρόβλημα σας, την αγωνία σας, τις προτάσεις σας.
Βοηθήστε μας τώρα και θα πάρετε αυτή τη βοήθεια πολλαπλάσια πίσω, στα χρόνια που έρχονται..
Σας διαβεβαιώνω και το έχουμε αποδείξει άλλωστε με την αγωνιστικότητα μας, την όρεξη μας για δουλειά , τη μαχητικότητα μας και το επίπεδο οργάνωσης μας σε αυτήν την προεκλογική περίοδο ότι είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα για τη Μύκονο.
Είμαστε ένας συνδυασμός τίμιος και καθαρός, χωρίς κομματικές ή επιχειρηματικές εξαρτήσεις. Αυτό είναι η μεγαλύτερη εγγύηση ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας.
Γι’ αυτό,
από το βήμα αυτό, την υπέροχη τούτη βραδιά σας ζητώ καθαρά και απροκάλυπτα την βοήθεια σας την Κυριακή ώστε να πετύχουμε όσα δεσμευτήκαμε.
Και θα σας πω κι ένα τελευταίο.
Όποιο κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, εμείς θα είμαστε εδώ, κοντά σας να παλέψουμε για τα προβλήματα του τόπου!
Η Μυκονιάτικη ʼνοιξη ήρθε και θα μείνει!   
Πέμπτη και Παρασκευή θα περιοδεύσει στο νησί όλος ο συνδυασμός ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ για να βρεθεί κοντά στον πολίτη.
Καλή επιτυχία σε όλους.

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.