Εικαστικά τμήματα της ΔΕΠΠΑΜ 2007-2008

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
& ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
τηλ:2289027190, φαξ:2289027192
E-mail: deppam@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικαστικά τμήματα της ΔΕΠΠΑΜ 2007-2008


Το εικαστικό εργαστήρι της ΔΕΠΠΑΜ, ξεκινάει και φέτος, αρχές Νοεμβρίου, με πολλά τμήματα που λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, αγιογραφίας, ψηφιδωτού, κεραμικής ζωγραφικής, φωτογραφίας, αλλά και με ένα νέο τμήμα για παιδιά, το Εργαστήρι Τέχνης.
Σκοπός των τμημάτων, να μυήσει του μαθητές του σε διάφορες παραδοσιακές και πιο σύγχρονες τέχνες και τεχνικές, διαφυλάσσοντας έτσι την παράδοση, και δίνοντας στους κατοίκους της Μυκόνου εναλλακτικούς τρόπους απασχόλησης. Αναλυτικά:
Ζωγραφικής: Το μάθημα απευθύνεται σε μαθητές, άνω των 15 ετών, με ενδιαφέρον για το Ελεύθερο Προοπτικό σχέδιο, το χρώμα και την εικαστική μελέτη.
Παράλληλες δραστηριότητες: Ιστορία Τέχνης, Ανοιχτές διάλογος για ζητήματα τέχνης.

Αγιογραφίας: Η Βυζαντινή τέχνη κατασκευής εικόνας, με τις παλιές τεχνικές στοκαρίσματος, χρυσώματος και ζωγραφικής με αυγοτέμπερα θα διδαχθεί στους μαθητές του τμήματος.
Απευθύνεται σε μαθητές άνω των 15 ετών.

Ψηφιδωτού. Το τμήμα περιλαμβάνει την κατασκευή ψηφιδωτών συνθέσεων, την προβολή διαφανειών που αφορούν στην ιστορική διαδρομή και στις τεχνικές κατασκευής ψηφιδωτών δημιουργιών, μαθήματα τεχνολογίας των υλικών και ξενάγηση στα ψηφιδωτά του αρχαιολογικού χώρου της Δήλου.

Κεραμικής. Περιλαμβάνει τεχνικές κατασκευής αγγείων, τροχό, τεχνολογία υλικών κατασκευής και διακόσμησης, τεχνικές διακόσμησης επιφάνειας (μπατανάδες, γυαλώματα), κλπ.

Φωτογραφίας. Μαθήματα φωτογραφίας με αντικείμενο την τεχνική λήψης και επεξεργασίας φωτογραφίας, την αισθητική ανάλυση της, καθώς και τεχνικές εμφάνισης φωτογραφίας και σκοτεινού θαλάμου.
Απευθύνεται σε μαθητές άνω των 15 ετών.

Εργαστήριο τέχνης για παιδιά. Παιδιά 7-17 ετών, θα διδάσκονται τους εικαστικούς νόμους σε μορφή παιχνιδιού, μέσω κυρίως της ζωγραφικής αλλά και της γλυπτικής, της ιστορίας τέχνης, του κολάζ, των κατασκευών κ.λπ..
Ακόμα:
Χορωδία Ενηλίκων. Η χορωδία ενηλίκων της ΔΕΠΠΑΜ κάνει πρόβες κάθε εβδομάδα και προετοιμάζει μουσικές παραστάσεις.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετάσχουν.

Θεατρική Ομάδα. Ξεκίνησαν οι πρόβες της Θεατρικής Ομάδας Μυκόνου για την προετοιμασία της φετινής παράστασης. Οι πρόβες είναι ανοιχτές για όποιον θέλει να τις παρακολουθήσει ή να συμμετάσχει ενεργά

Ελληνικών παραδοσιακών χορών.Απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την δασκάλα χορού κα Λίλιαν Βλαντή στο 22890 24856.


Πληροφορίες και εγγραφές
στα γραφεία της ΔΕΠΠΑΜ στο Ματογιάννι
Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 π.μ με 3.00 μ.μ
τηλ:2289027190, 22890 22615


What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.