Διαφυλικές σχέσεις νέων – Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα – HPV

Το Σάββατο 17 Μαρτίου στο ΓΡΥΠΑΡΕΙΟ Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα "Διαφυλικές σχέσεις νέων – Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα – HPV".
Κύριος ομιλητής ήταν ο επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κος Ευθύμιος Δεληγεώρογλου.
Την ομιλία άνοιξε η Αντιπρόεδρος του Κέντρου Υγείας κα Γρυπάρη Μαργαρίτα όπου παρουσίασε το έργο του καθηγητή κου Ευθύμιου Δεληγεώρογλου και αναφέρθηκε στο επίμαχο θέμα των εφηβικών σχέσεων και στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
Στη συνέχεια ο καθηγητής μίλησε μεταξύ άλλων για την αντισύλληψη, τους τρόπους και τα προβλήματα των εφήβων στα θέματα της αντισύλληψης καθώς και τα προβλήματα που αφορούν τα κορίτσια και τους γονείς και πως οι γονείς μπορούν να προσεγγίσουν και ακολούθως τα κορίτσια τον/την γυναικολόγο.
Επίκεντρο της ομιλίας ήταν το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Το επαναστατικό εμβόλιο κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων, παρέχει αποτελεσματική προστασία από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες καθώς δρα προστατευτικά κατά των τεσσάρων τύπων του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV 6, 11, 16 και 18. Οι τέσσερις αυτοί τύποι συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων περίπου 120 τύπων του ιού και ευθύνονται για το 75% των περιπτώσεων καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Το νέο εμβόλιο είναι το μοναδικό τετραδύναμο εμβόλιο που κυκλοφορεί και το οποίο θα χορηγείται σε τρεις δόσεις και θα μπορούν να το λαμβάνουν όλες οι γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, ενώ η έναρξη του εμβολιασμού θα πρέπει να γίνεται σε κορίτσια 9-13 ετών.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών "ΑΝΩΜΕΡΙΤΙΣΣΕΣ" με την συνεργασία της Αδελφότητας Ανωμεριτών Μυκόνου, του Παιδιατρικού τμήματος του Κέντρου Υγείας Μυκόνου και του Δήμου Μυκόνου.
Μεγάλη η προσέλευση του κοινού και ιδιαίτερα μαθητών και μαθητριών οι απέδειξαν τον ενδιαφέρον τους για γνώση σε ευαίσθητα θέματα υγείας αλλά και τον ενθουσιασμό τους για το ΓΡΥΠΑΡΕΙΟ Πολιτιστικό Κέντρο.
Ακολούθησε δεξίωση στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου το οποίο πρόσφερε ο Σύλλογος Γυναικών "ΑΝΩΜΕΡΙΤΙΣΣΕΣ".
 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.