Διήμερο τζαζ φεστιβάλ

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων"Μύκονος Πολιτιστικό Καλοκαίρι, Νύχτες Ονείρων 2009"η Κοινωφελής Δημοτική επιχείρηση Πολιστικής Ανάπτυξη Μυκόνουδιοργάνωσε Διήμερο τζαζ φεστιβάλ στο θέατρο της Λάκκας την 27 και 28 Ιουλίου.

Σύγχρονη τζάζ ακούστηκε την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ από τους στην Trio Domino και την ισραηλινή τραγουδίστρια Tamuz Nissin. Ένα μουσικό σύνολο με τον Μυκονιάτη Γιώργο Νάζο (κιθάρα), Χρήστο Κωνσταντινίδη (ντραμς) και Στ. Ελειοτριβιάρη (κοντραμπάσο). μας ταξίδεψαν σε μαγικούς νέους τόπους της σύγχρονης τζαζ.

Σήμερα, Τρίτη 28 Ιουλίου, σειρά είχαν οι Folkincats, είναι ένα νέο μουσικό συγκρότημα που ξεκίνησε από την Βαρκελώνη το 2007, με στόχο να δημιουργήσει ένα δικό της ρεπερτόριο προερχόμενο από τη παραδοσιακή τσιγγάνικη μουσική της χώρας τους και την τζαζ, (Tσιγκάνικη τζαζ – jazz manouche).

Το συγκρότημα αποτελείτε από τέσσερις Καταλανούς μουσικούς, τον David Salleras (Σαξόφωνο), τον Oriol Sana (βιολί), τον Albert Bello (κιθάρα) και τον Oriol Gonzalez (κοντραμπάσο) – με πάνω από δέκα χρόνια εμπειρίας σε ποικίλα μουσικά έργα, όπως η σύγχρονη μουσική, φλαμένκο, λαϊκά και jazz.
Αν και δεν είχε πολλούς φίλους της τζαζ μουσικής στο θεατράκι οι Καταλανοί κέρδισαν το κοινό και η βραδιά ήταν ιδιαίτερα απολαυστική.

Επόμενο ραντεβού στις Νύχτες Ονείρων στο γήπεδο του Κόρφου την Δευτέρα 3 Αύγουστου στις 21.30 για να απολαύσουμε τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον δικό μας Γιάννη Ζουγανέλη.

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.