ʼνοιξε η “Vortex”


Στην τακτική τους εαρινή σύναξη τα ψάρια του Αιγαίου λοξοδρόμησαν φέτος σε φιλικά νερά στο τέρμα του Ματογιαννιού. Εκεί, στη Scala Shop Gallery, είχαν στήσει γιορτή υποδοχής ο γλύπτης Γιώργος Κυπρής κι ο συμπολίτης μας Δημήτρης Ρουσουνέλος.

Η ʼνοιξη, περίοδος γενικότερης αναζωογόνησης, που σηματοδοτεί τη συνέχεια στη φύση, υπήρξε πάντα σημείο εκκίνησης και για τον κύκλο της ζωής στην τουριστική Μύκονο.
Στις 11 του Απρίλη η γιορτή ήταν διπλή, αφού το άνοιγμα ενός χώρου τέχνης σήμανε και την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν για το 2009. Αφορμή για μια ευχάριστη συνάντηση. Ευκαιρία για κουβέντα, με τον οίνο να ρέει άφθονος κι επιλεγμένος: από την Κορινθία, τη Θράκη, τη Νάουσα και τη Μύκονο βέβαια, δεδομένης της αγάπης των συντελεστών. Παρόντες όλοι, φίλοι, γνωστοί, περαστικοί. Παρών κι ο αρχιτέκτονας Νίκος Φρατζέσκος που έδωσε ψυχή στον χώρο, φροντίζοντάς τον ως την τελευταία του λεπτομέρεια ώστε να γίνει λειτουργικά κι αισθητικά άρτιος.

Ο Γιώργος Κυπρής με την ωριμότητα που διακρίνει τη δουλειά του, μελέτησε την κίνηση των ψαριών και τα μετέφερε στον "καμβά" του, που αυτή τη φορά ήταν πλεξιγκλάς και αλουμίνιο. Αποτυπώνοντας στιγμές υποθαλάσσιας ηρεμίας και διαφάνειας δημιούργησε εικαστικές συνθέσεις που στέλνουν ένα σαφές μήνυμα αγωνίας για το περιβάλλον αναδεικνύοντας την ομορφιά που μπορεί να κρύβει η κίνηση των ψαριών όταν μεταναστεύουν ή όταν περιστρέφονται σε δίνες.

Η έκθεση με τίτλο "Vortex" θα φιλοξενηθεί στη Scala Shop Gallery ως τις 11 του Μάη, ενώ τα επίσημα εγκαίνια της γκαλερί προγραμματίζονται για την Κυριακή του Πάσχα μετά τις 8.00 μμ

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.