Πανέτοιμη η Μύκονος…

Πριν από λίγο εκδηλώθηκε πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στην περιοχή της Λαγκάδας. Η περιοχή της Λαγκάδας έχει αυξημένη επικινδυνότητα λόγω του ότι είναι γεμάτη με καλαμιώνες, δένδρα, θερμοκήπια και η πρόσβαση στην περιοχή είναι αρκετά δύσκολη λόγω των μικρών και στενών οδών που περιβάλουν την εν λόγω περιοχή.

Η κινητοποίηση όμως ήταν άμεση και επί τόπου έφτασαν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής και ο Δήμαρχος Μυκόνου ο οποίος και συντόνιζε της προσπάθειες της κατάσβεσης. Επί τόπου ήρθαν τα δυο πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου, εννέα συνολικά βυτιοφόρα οχήματα, το πυροσβεστικό όχημα της ΔΕΗ και της 6ης ΜΣΕΠ καθώς και ένας φορτωτής προκειμένου να παρέχει πρόσβαση στα οχήματα.

Η Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία ρύθμιζαν την κυκλοφορία στον κόμβο νέου περιφερειακού και Πλατύ Γιαλού προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των βυτιοφόρων οχημάτων. Η ΔΕΥΑ Μυκόνου τοποθέτησε μάνικες από κοντινό πυροσβεστικό κρουνό της περιοχής προκειμένου να γίνεται άμεσα η πλήρωση των βυτιοφόρων οχημάτων.
Η φωτιά σβήστηκε πολύ σύντομα καίγοντας λιγότερο από δύο στρέμματα καλάμια και χόρτα χωρίς να προκληθούν ιδιαίτερες ζημιές στην ευρύτερη περιοχή.

Συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς για την άμεση επέμβαση και για τον ορθό συντονισμό τους.
Το e-mykonos.gr προτείνει στους αρμόδιους φορείς της Μυκόνου να οργανωθεί ομάδα πυρόσβεσης αποτελούμενη από εθελοντές βυτιοφορείς, οχήματα και από ομάδα αντρών με σκοπό να μεταβούν στις περιοχές της Πελοποννήσου και να συμμετέχουν στην τιτάνια προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών.

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.