Μύκονος Ποιητική ΄Ανοιξη 2008

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
Τηλ: 22890-27791,27190, 6972 717171
E-mail:images/site/1005/679_deppam@otenet.gr


Μύκονος 20/03/08
Δελτίο Τύπου
Ποιητική άνοιξη στην Μύκονο
Ο έρωτας στην ποίηση του Γιώργου Σαραντάρη
και του Οδυσσέα Ελύτη

Η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής προβολής και Ανάπτυξης Μυκόνου καλωσορίζει την άνοιξη με μια ποιητική βραδιά. Η "Ποιητική άνοιξη" ξεκίνησε το 2007 με ένα αφιέρωμα στον Νίκο Εγγονόπουλο. Φέτος με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση του ποιητή Γιώργου Σαραντάρη, ενός πολύ σημαντικού ποιητή της γενιάς του' 30 που έφυγε πρόωρα και δεν αναγνωρίστηκε η αξία του έργου του, η βραδιά είναι αφιερωμένη στον Γιώργο Σαραντάρη και στην ποιητική του σχέση με τον Οδυσσέα Ελύτη, με θέμα,
ο Έρωτας στην ποίηση του Γιώργου Σαραντάρη και του Οδυσσέα Ελύτη.

Το ερωτικό στοιχείο, αρχή και τέλος και αρχή, στάθηκε βασικός προσδιοριστικός παράγοντας και μοχλός στην ποίηση του Γιώργου Σαραντάρη και του Οδυσσέα Ελύτη, δύο φίλων που σε δύσκολα χρόνια σφυρηλάτησαν κοινούς κανόνες και άξονες. Βέβαια ο πρώτος κινήθηκε σε πλατωνικά μοτίβα, ενώ ο δεύτερος σε μια πιο κοντινή σχέση με τη γυναίκα.

Πάντως αισθητικά και αισθησιακά λειτούργησαν ως πομποί και δέκτες της καρδιάς και της λυρικής έξαρσης. Σημείο συνάντησης λοιπόν των δύο μεγάλων ερωτικών ποιητών, το σταυροδρόμι της ποίησης. Γνωριμία με χαρακτηριστικά δείγματα γραφής.

Ομιλητής: Δημήτρης Καραμβάλης
Αφήγηση: Καρυοφιλλιά Καραμπέτη
Τραγούδι: Μαργαρίτα Σαλταμανίκα
Εισαγωγή και επιμέλεια: Θέμης Ροδαμίτης
Τετάρτη 26 Μαρτίου στις 8μ.μ.

Στην αίθουσα της ΔΕΠΠΑΜ, στο Ματογιάννι

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.