Λιμεναρχείο Μυκόνου – Δελτίο Τύπου

"Τα απορρίμματα ταξιδεύουν: Από τα χέρια μας στη θάλασσα, σε όλο τον πλανήτη και μέσα στο χρόνο…"

Οι θάλασσες παίζουν σημαντικό ρόλο για την υγεία ολόκληρου του πλανήτη – μαζί και της δικής μας. Τα απορρίμματα στη θάλασσα είναι από τα πιο διαδεδομένα προβλήματα ρύπανσης, με τα πλαστικά να αποτελούν τα τρία τέταρτα όλων των απορριμμάτων που επιπλέουν στους ωκεανούς, ταξιδεύοντας πολλά χρόνια και σε μεγάλες αποστάσεις.
Ακόμα κι όταν διαλύονται σε μικρότερα κομμάτια, τα πλαστικά στη θάλασσα έχουν επιπτώσεις σε οικοσυστήματα, στην άγρια φύση και στις παράκτιες οικονομίες.
Η τάση αύξησης απορριμμάτων είναι ανησυχητική καθώς οι παραλίες κατακλύζονται από αποτσίγαρα, πλαστικές σακουλές, μπουκάλια και χρησιμοποιούνται σαν χωματερές.
Το Λιμεναρχείο Μυκόνου στην προσπάθεια του να ευαισθητοποιήσει, να αλλάξει την νοοτροπία και να επαναπροσδιορίσει τη σχέση των πολιτών με τη θάλασσα διοργάνωσε με επιτυχία την Κυριακή 03/10/2010 εθελοντικό καθαρισμό στην παραλίας του Κόρφου στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών .
Το ενδιαφέρον και η συμβολή τόσο των πολιτών όσο και των τοπικών αρχών ήταν ιδιαιτέρως ικανοποιητική με αποτέλεσμα μετά το πέρας του καθαρισμού η παραλία του Κόρφου να είναι θυμίζει ότι αποτελεί μια από τις ομορφότερες παραλίες της Μυκόνου και όχι χωματερή.
Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες που συνέβαλαν στον καθαρισμό, τον Δήμο Μυκόνου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, καθώς και τον κ. Κουσαθανά Αντώνιο και τον Πολίτη Ευάγγελο, πρόεδρο του Ναυταθλητικού Ομίλου Μυκόνου για την ενεργό παρουσία τους.
Ελπίζουμε η ομαδική αυτή προσπάθεια να ήταν μόνο η αρχή μιας συλλογικής και εντατικής προσπάθειας προστασίας των ακτών του νησιού μας και να αρχίσουμε όλοι να επαναχρησιμοποιούμε και να ανακυκλώνουμε συστηματικά και να πετάμε τα σκουπίδια μόνο στους κάδους απορριμμάτων. Μπορούμε όλοι να γίνουμε μέρος της λύσης αυτού του προβλήματος συμμετέχοντας σε εθελοντικούς καθαρισμούς, ενημερώνοντας τους γύρω μας και αφυπνίζοντας την τοπική κοινωνία όπου ανήκουμε καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι "η θάλασσα είναι κομμάτι της ζωής μας…"
 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.