Η Τέχνη της Ερμηνείας της Μουσικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είχαμε την χαρά και την ευχαρίστηση να συναντήσουμε στη Μύκονο σε μία στιγμή διαλείμματος τον διακεκριμένο Έλληνα βιολοντσελίστα και συνθέτη Δημήτρη Γούζιο,εμπνευστή και υπεύθυνο του σεμιναρίου "Η Τέχνη της Ερμηνείας της Μουσικής" που φέτος πραγματοποιείται στη Μύκονο υπό την αιγίδα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και την στήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμου Μυκόνου "Γεώργιος Αξιώτης"
Το σεμινάριο,μας είπε, πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία εδώ και 10 περίπου χρόνια σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και της Ευρώπης.
1996-1997 Πόρτο Χέλι 1998-1999 Κέρκυρα, 2001 Βαλένθια (Ισπανία), 2002-2003-2004 Πάρο, 2005-2006-2007 Σαντορίνη.

Σκοπός του σεμιναρίου
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εμπνεύσει και να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τους νέους σπουδαστές της μουσικής τέχνης και να τους εφοδιάσει με κατάλληλες γνώσεις και καλλιτεχνική διαίσθηση, ώστε να προσεγγίζουν τα μουσικά κείμενα και να τα ερμηνεύουν με σωστό τρόπο, χρησιμοποιώντας την απαραίτητη τεχνική σύμφωνα με τις απαιτήσεις αυτών των μουσικών έργων. Στα πλαίσια του σεμιναρίου, οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έργα τόσο του ευρύτερου ρεπερτορίου του οργάνου τους, όσο και της μουσικής δωματίου και να δοκιμασθούν σε αυτά είτε μόνοι τους είτε συμμετέχοντας σε μικρά σύνολα.
Μέσα από τη μουσική και τη συναναστροφή με άλλα παιδιά με κοινά ενδιαφέροντα θα καλλιεργήσουν την καλλιτεχνική τους άποψη και θα αποκτήσουν νέες μουσικές εμπειρίες.
Παράλληλα οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα αξιοθέατα του νησιού, να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά και να εμπνευσθούν από την φυσική ομορφιά του Αιγαιοπελαγίτικου τοπίου.

Συμμετοχή
Στο Σεμινάριο "Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ" μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές που ασχολούνται με τη μουσική και παίζουν οποιοδήποτε μουσικό όργανο, ανεξάρτητα με το επίπεδο που βρίσκονται. Το σεμινάριο είναι ανοιχτό και παρέχεται δωρεάν για όποιον Μυκονιάτη μαθητή θελήσει να το παρακολουθήσει.
Σαράντα μαθητές (είκοσι από το νησί της Μυκόνου και είκοσι από όλα τα μέρη της Ελλάδας λαμβάνουν μέρος με εξαιρετική επίδοση)πράγμα που μας δίνει μεγάλη χαρά ώστε να συνεχίσουμε τη διοργάνωση του σεμιναρίου και τα επόμενα χρόνια.'Εχουμε παιδιά από 7 έως και 26 ετών.

Διάρκεια σεμιναρίου
Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε 8 περίπου ημέρες από 28/6/2008 και θα κορυφωθεί με ένα ρεσιτάλ για βιολοντσέλο και πιάνο του Δημήτρη Γούζιου και του συνεργάτη τουδιακεκριμένου πιανίστα Γιάννη Μιχαηλίδη στο "ΓΡΥΠΑΡΕΙΟ"στις 4/7/2008 ΚΑΙ ΏΡΑ 21.00 ενώ την επόμενη στις 5/7/2008 θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τους μαθητές του σεμιναρίου.

Ο Δημήτρης Γούζιος επισήμανε ότι η επιτυχία του σεμιναρίου "Η Τέχνη της Ερμηνείας της Μουσικής" δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την άριστη συνεργασία με τους συναδέλφους του.

Καθηγητές σεμιναρίου

Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν από τους : 1. Δημήτρη Γούζιο συνθέτη βιολοντσελίστα (Α' κορυφαίο ΚΟΑ) διοργανωτή σεμιναρίου
2. Γιάννη Μιχαηλίδη σολίστ στο πιάνο και καθηγητή στα Ωδεία Αθηνών και Ορφείον
3. Απόλλωνα Γραμματικόπουλο σολίστ στο βιολί Α΄ κορυφαίος της ΚΟΑ.4. Anna Fedorova σολίστ του πιάνου, 1ο βραβείο του διαγωνισμού πιάνου 2008 Μαρία Χαιρογιώργου – Σιγάρα
5. Μίτση Πίππα διεθνούς φήμης Ελληνίδα καθηγήτρια Alexander Τεχνική (πρακτική μέθοδος επανεκπαίδευσης του οργανισμού μας , που μας μαθαίνει πώς να χρησιμοποιούμε τον εαυτό μας σαν ένα ψυχοσωματικό σύνολο με φυσικό / αρμονικό τρόπο).
Όλοι οι παραπάνω διαθέτουν μεγάλη εμπειρία ως καθηγητές και είναι καταξιωμένοι στο χώρο τους.
Χώροι μαθημάτων – μελέτης
Τα μαθήματα και η μελέτη των μαθητών πραγματοποιούνται στο "Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο" το οποίο διαθέτει τους πλέον κατάλληλους χώρους.(Ας σημειωθεί ότι στα εγκαίνια του υπερσύχρονου αυτού πολιτιστικού κέντρου στις 7 Οκτωβρίου 2006 η Κ.Ο.Α. ερμήνευσε έργα του Γ. Αξιώτη αλλά και του Δ.Γούζιου "Σούστα" σε 1η παγκόσμια εκτέλεση).

Τέλος απόλυτα ικανοποιημένος από τις συνθήκες διεξαγωγής και την φιλοξενία των φορέων, ευχαρίστησε θερμά κάνοντας ειδική μνεία στον Πολιτιστικό Οργανισμό "Γεώργιος Αξιώτης" και στις Δημοτικές Αρχές του τόπου για την άμεση ανταπόκριση και στήριξη, ελπίζοντας το σεμινάριο να γίνει θεσμός και να συνεχίσει να γίνεται σε ετήσια βάση έχοντας έδρα του την Μύκονο.

Συναυλία λήξης
Η τελευταία μέρα είναι αφιερωμένη στην συναυλία που δίνουν οι μαθητές ενώπιον κοινού. Θεωρούμε ότι αυτή αποτελεί σημαντικό στοιχείο της προσπάθειας των καθηγητών, των διοργανωτών και πρωτίστως των νέων εν δυνάμει καλλιτεχνών να παρουσιάσουν τις ικανότητες τους και το ταλέντο τους σε ακροατήριο.
Η εμπειρία που αποκομίζουν από αυτή την επαφή είναι σημαντική.

Μελλοντικοί στόχοι
Μελλοντικός στόχος είναι η διεθνοποίηση του σεμιναρίου έτσι ώστε να εμπλουτιστεί με μαθητές και καθηγητές καταξιωμένους απ' όλο τον κόσμο.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.