Η Καμεράτα στη Μύκονο

Η Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ. καλωσόρισε τα φετινά Χριστούγεννα με μουσική !
Η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής προβολής και Ανάπτυξης Μυκόνου, με την συμμετοχή της ομάδας Μυκόνου Πρωτοβουλία, διοργάνωσε μια συναυλία με την ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Καμεράτα και τίτλο:

"Η Καμεράτα στη Μύκονο"

Είκοσι ένας μουσικοί και με μαέστρο τον Αλέξανδρο Μυράτ ταξίδεψαν το Μυκονιάτικο κοινό με μουσική του Μozart, Paganini, Boccherini, Gounod, H. Barraud και Γ. Κωνσταντινίδη.
Η παράσταση έδωσε εορταστικό χριστουγεννιάτικο τόνο στην χειμωνιάτικη Μύκονο και μας προετοίμασε για τις γιορτές που έρχονται.

Από τη δημιουργία της το 1991 η Καμεράτα έχει διανύσει πολύ δρόμο και έχει επιτύχει τον αρχικό της στόχο :
Την διάδοση και την προβολή της μουσικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.Με δύο διακεκριμένους μόνιμους αρχιμουσικούς τον Αλέξανδρο Μυράτ και τον Κρίστοφερ Ουώρρεν Γκρην, αλλά και με τον σερ Νέβιλ Μάρρινερ στη θέση του επίτιμου προέδρου, η Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής κατακτά την αναγνώριση στη διεθνή μουσική σκηνή.
Σήμερα, μετά από 14 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας, αποδεικνύεται ότι η απόφαση αυτή του Ομίλου δικαιώνεται πλήρως. Η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, που ιδρύθηκε το 1991, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής σε συνεργασία με το βιολονίστα Δημήτρη Σέμση, έχει αναδειχθεί σε μουσικό σύνολο υψηλών προδιαγραφών ικανό να υπηρετεί ένα ευρύτατο φάσμα ρεπερτορίου από το Μπαρόκ ως τη μουσική του 21ου αιώνα και από τη μουσική δωματίου ως την όπερα.
Με εμφανίσεις στα μεγάλα πολιτιστικά κέντρα της Ευρώπης, με συμμετοχή σε μεγάλες παραγωγές, με πολύτιμο εκπαιδευτικό έργο και δραστηριότητα στην ελληνική και τη διεθνή δισκογραφία κατόρθωσε να αποσπάσει όχι μόνο την εύνοια της κριτικής αλλά κυρίως την αποδοχή της από το μεγάλο κοινό.
Οι πολύπλευρες και δημιουργικές δραστηριότητες της Ορχήστρας με την πολύτιμη αρωγή του αποκλειστικού χορηγού της, απευθύνονται σε πολλούς κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς τομείς, στοχεύοντας πάντα στην ψυχαγωγία και την εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα:
Η Καμεράτα στο Μέγαρο
Στην "έδρα" της, το Μέγαρο, η Ορχήστρα έχει εμφανιστεί σε πολλές επιτυχημένες παραγωγές όπερας (Μαγικός Αυλός, Cosi fan Tutte του Μότσαρτ κ.α.) και χορού (Requiem του Μότσαρτ με το Μπαλέτο του Αμβούργου σε χορογραφία John Neumeier, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας με το Μπαλέτο της Ζυρίχης σε χορογραφία Heinz Spoerli) ενώ μετέχει με συναυλίες της σε ετήσιους Κύκλους του Μεγάρου Μουσικής (Κύκλος Mozart, Haydn, Μπαρόκ, Μουσικές του 20ου και 21ου αιώνα, Παλιά Μουσική κ.α,). Καθοριστική είναι η συμμετοχή της στις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και δημοφιλείς στους νεαρούς μουσικόφιλους συναυλίες της Σειράς Κυριακή Πρωί στο Μέγαρο.

Παγκόσμιες πρώτες – Μεγάλες συνεργασίες
Από την αρχή της ίδρυσής της η Ορχήστρα είχε την τιμή να ερμηνεύει σε πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα και το εξωτερικό πολυάριθμα έργα ελλήνων (Αντωνίου, Καραΐνδρου, Κουμεντάκης, Κουρουπός, Κυπουργός, Μαμαγκάκης, Μαραγκόπουλος, Μικρούτσικος, Σισιλιάνος, κ.α.) και ξένων συνθετών (Γκίγια Καντσέλι, Νικήτα Κόσκιν, Τζων Τάβενερ, Τόσιο Χοσοκάουα, κ.α.), πολλά από τα οποία έχουν γραφτεί ειδικά γι' αυτήν.
Μερικοί από τους διασημότερους μαέστρους και σολίστ της εποχής μας, όπως οι Μστισλάβ Ροστροπόβιτς, Σαλβατόρε Ακκάρντο, Λεωνίδας Καβάκος, Ράντου Λούπου, Τόμας Χένγκελμπροκ, Δημήτρης Σγούρος, Κρίστοφερ Χόγκγουντ, έχουν συνεργαστεί με την Ορχήστρα παρουσιάζοντας στην Ελλάδα και το εξωτερικό έργα κλασικού, αλλά και σύγχρονου ρεπερτορίου αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις σε κοινό και κριτικούς.

Η Καμεράτα στην Ελλάδα
Προσκεκλημένη από Δήμους και φεστιβάλ, η Καμεράτα έχει ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ελλάδα προσφέροντας στο κοινό συναυλίες υψηλής αισθητικής.

Η Καμεράτα στον κόσμο
Έντονη είναι η καλλιτεχνική παρουσία της Ορχήστρας στο εξωτερικό (Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, Ισπανία, Σουηδία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρο, Χονγκ Κονγκ). Από το 2003 συμμετέχει σε σημαντικά μουσικά φεστιβάλ στην Ευρώπη, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ κιθάρας στο Βελιγράδι, το Φεστιβάλ Νααντάλι στην Φινλανδία και το Φεστιβάλ Χάυντν στην Αυστρία και έχει εμφανιστεί στη Γερμανία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργανώνει η Ακαδημία Μπαχ της Στουτγάρδης. Το 2006 (Διεθνές Έτος Μότσαρτ) η Καμεράτα πραγματοποίησε μεγάλη περιοδεία στην Αυστρία υπό τη διεύθυνση του επίτιμου προέδρου της σερ Νέβιλ Μάρρινερ, η οποία κορυφώθηκε με συναυλία στην περίφημη αίθουσα Μουζικφεράιν της Βιέννης.

Σύνθεση Ορχήστρας

Επίτιμος Πρόεδρος
Sir Neville Marriner

Μόνιμοι μαέστροι
Αλέξανδρος Μυράτ
Christopher Warren-Green

ΕξάρχωνRΣέρτζιου Ναστάσα

Αναπληρώτρια Εξάρχουσα
Λέσια Πονομάροβα

BIOΛΙΑ
Τζουλιέτα Αβετιάν (Κορυφαία)
Όλγα Κιμ
Σβετλάνα Σεβέλεβα
Λιου Τζινγκ
Οτίλια Αλιτέι (Koρυφαία)
Νάσος Μαρτζούκος
Βασίλης Παπάς
Λουίζε Σταλ
Έλενα Ταβαντζή
Αγγέλα Φαναριώτη

ΒΙΟΛΕΣ
Αλί Μπάζεγκμεζλερ (Κορυφαίος)
Λαρίσα Βιλεγκζάνινα
Λαουρέντιου Ματασάρου
Ελισάβετ Σέφερ

ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΑ
Ρενάτο Ρίπο (Kορυφαίος)
Σούζαν Νόρτον
Hλίας Σακαλάκ
Κρίστοφερ Χάμφρυς

ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΑ
Αγγελος Ρεπαπής (Κορυφαίος)
Βασίλης Λιαρμακόπουλος

Με την ορχήστρα συμπράττουν οι μουσικοί :
Γιώργος Παναγιωτίδης, βιολί
Κώστας Παναγιωτίδης, βιολί
Αλέξανδρος Μάτο, βιολί
Μυρτώ Ταλακούδη, βιολεντσέλο

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.