Επίσκεψη της κας Φάνη Πάλλη-Πετραλιά στην Μύκονο

 

Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μυκόνου το Σάββατο το πρωί, 14 Ιουλίου 2007, παρέδωσε στον Δήμαρχο Μυκόνου κο Χρήστο Βερώνη το τρίτο κατά συνεχή χρονιά βραβείο του "Conde Nast Traveler Choice Award" που αναδεικνύει τη Μύκονο ως δημοφιλέστερο προορισμό μεταξύ των Αμερικανών αναγνωστών του γνωστού περιοδικού.
Στο πλαίσιο της επίσημης απονομής του βραβείου πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη με το Δημοτικό Συμβούλιο, εκπροσώπους της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και με τουριστικούς φορείς του νησιού όπου και συζήτησαν θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του νησιού, την αναβάθμιση των υποδομών, την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος, την ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού και την τουριστική εκπαίδευση.

Στην ομιλία της η υπουργός τόνισε τον βασικό ρόλο που έπαιζε και παίζει το νησί της Μυκόνου καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι η Μύκονος έφερε τον τουρισμό στην Ελλάδα. Η κατάκτηση ενός ακόμα βραβείου ήταν αναμενόμενη καθώς οι Μυκονιάτες ξέρουν και μπορούν να προσφέρουν ολοένα και καλύτερες υπηρεσίες. Τόνισε ότι αυτό που ισχύει για όλη την Ελλάδα είναι ότι ο τουρισμός χρειάζεται ποιότητα-ποιότητα-ποιότητα και θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να δώσουν ιδιαίτερα βαρύτητα σε θέματα όπως αυτό της ποιότητας, των παρεχομένων υπηρεσιών, της ασφάλειας, της αισχροκέρδειας, και της αισθητικής.
Η κ. Πετραλιά αναφέρθηκε στην δύσκολη απόφαση που έλαβε το υπουργείο να σφραγιστούν 41 ξενοδοχεία που δεν διέθεταν πιστοποιητικό πυρασφάλειας και τόνισε ότι κανείς μπορεί να αμαυρώνει την εικόνα του τουρισμού της χώρας και ότι από τον Δεκέμβριο το υπουργείο είχε δώσει το χρονικό περιθώριο συμμόρφωσης όπου και οι Έλληνες ξενοδόχοι ανταποκρίθηκαν.
Τέλος η Υπουργός δήλωσε ότι από τον Σεπτέμβριο που ανοίγει πάλι το πρόγραμμα επιδοτήσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων το Υπουργείο θα επανεξέταση τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων χωρίς την επανακατάθεση νέου φακέλου και δικαιολογητικών από τους επιχειρηματίες.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε την κ.υπουργό για την συνεχή υποστήριξη της προς το νησί της Μυκόνου καθώς και για την ιδιαίτερη βαρύτητα που έχει δώσει σχετικά με την υποκατασκευή της μαρίνας στο λιμάνι του Τούρλου. Ο Δήμαρχος Μυκόνου αναφέρθηκε στα δυο μεγάλα έργα της οδοποιίας και της επέκτασης του Χερσαίου Χώρου, που δημοπρατήθηκε στις 20 Μαρτίου με περίπου 10 εκατ. ευρώ, έργα τα οποία θα αλλάξουν ριζικά την όψη των λιμανιών στο νησί και θα δώσουν ριζικές λύσεις στα χρόνια προβλήματα του λιμενισμού σκαφών, της απόεπιβίβασης των επισκεπτών και του χώρου στάθμευσης οχημάτων. Τέλος το έργο του Χ.Υ.Τ.Α. το οποίο και ήδη κατασκευάζεται γοργά θα σβήσει για πάντα τον καπνό από το μελανό αυτό σημείο και πρόβλημα της Μυκόνου.
Ο εκπρόσωπος του περιοδικού Conde Nast Traveler Choice Award στην Ελλάδα κος Νότης Μαρτάκης αναφέρθηκε στην μεγάλη απήχηση που έχει το νησί της Μυκόνου τόσο στην αμερικάνικη αγορά και τόνισε ότι ακόμα θα έρθουν και άλλες πρωτιές. Επίσης ο κος Μαρτάκης παρουσίασε και την νέα διαφημιστική καμπανιά του Δήμου Μυκόνου με τον διακριτικό τίτλο "my mykonos".
Επισημαίνεται ότι την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά συνόδευσαν στην Μύκονο ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Αθανάσιος Οικονόμου. Επίσης παραβρεθήκαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου HATTA κος Γιάννης Ευαγγέλου, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κος Τριανταφυλλίδης Τριαντάφυλλος, η Διευθύντρια του ΕΟΤ Σύρου κα Μαρκοπουλιώτου, ο Επιθεωρητής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου κος Ραχωβίτσας Ιωάννης, ο Διοικητής Αστυνομίας Μυκόνου κος Ανθούλης, ο Λιμενάρχης Μυκόνου Πλωτάρχης κος Προκόπης Παναγιώτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Δημοτικός Σύμβουλος κος Ανδρέας Φιορεντίνος, ο πρόεδρος των Ενοικιαζόμενων Δωματίων Μυκόνου και Αντιδήμαρχος Μυκόνου κος Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας και οι κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Χαιρετιστήριο μήνυμα απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κος Χαράλαμπος Κόκκινος και η Βουλευτής Κυκλάδων κα ʼρια Μανούσου Μπινοπούλου. Την όλη εκδήλωση κάλυψε και η ΕΡΤ με παρουσία του εκπροσώπου τύπου του υπουργείου.

Στη συνέχεια κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά μετέβη στο νέο λιμάνι του Τούρλο όπου ο Δήμαρχος Μυκόνου και ο Λιμενάρχης Μυκόνου Πλωτάρχης κος Προκόπης Παναγιώτης ενημέρωσαν την υπουργό για την πορεία του μεγάλου και δύσκολου έργου στο λιμάνι.
 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.