Από τις παραλίες στα Χριστούγεννα…

mykonos winter
mykonos winter

1η Δεκεμβρίου σήμερα και τα χαμόγελα είναι περισσότερα…
Τα Χριστούγεννα αποτελούν τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης και γιορτάζονται από τα βάθη των αιώνων βασισμένα σε διάφορα ήθη και έθιμα ανάλογα με τις λαογραφικές παραδόσεις των διαφόρων χριστιανικών λαών – εθνών.
Ο εορτασμός των Χριστουγέννων, μέχρι και σήμερα προκαλεί και αναζωπυρώνει αισθήματα αγάπης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, που είναι άλλωστε και το μήνυμα που μας φέρνει η γέννηση του Θεανθρώπου.

Σπίτι «ντυμένο»… γιορτινά!
Ζεστή και χαρούμενη ονειρευόμαστε όλοι μας την ατμόσφαιρα του σπιτιού μας τις ημέρες των Χριστουγέννων. Αρκούν μόνο μερικές «πινελιές» για να χαρίσουμε στο χώρο μας ύφος και χρώμα γιορτής!
Το δέντρο, αληθινό ή συνθετικό, που υπάρχει σε μεγάλη ποικιλία ποιότητας και τιμών στην αγορά, κυριαρχεί στο χώρο. Στο κέντρο του δωματίου, δίπλα στο παράθυρο ή στην μπαλκονόπορτα, σε μια εσωτερική γωνία, το δέντρο είναι ο αναμφισβήτητος «πρωταγωνιστής» των ημερών.

Δώστε λάμψη στο τραπέζι της γιορτής!
Παραμονή Πρωτοχρονιάς! Αυτή η μοναδική βραδιά αξίζει ένα εντυπωσιακά στρωμένο τραπέζι, για να υποδεχθούμε τον καινούργιο χρόνο παρέα με τους φίλους μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε!
Όσο κι αν έχουμε μεγαλώσει, αυτές οι μέρες έχουν μια διαφορετική μαγεία και δεν παύουν να είναι η καλύτερη εποχή για λιγότερο ή περισσότερο επίσημες συγκεντρώσεις. Τα σπίτια μας ανοίγουν για να υποδεχθούν τα αγαπημένα πρόσωπα και τα τραπέζια στρώνονται με τα καλύτερα τραπεζομάντηλα, τις πορσελάνες και τα κρυστάλλινα ποτήρια.

Αλλάξτε εορταστική διακόσμηση
Πολλά είναι τα διακοσμητικά θέματα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που μπορείτε να υιοθετήσετε φέτος αντί, απλώς, να κρεμάσετε τις μπάλες.
Ο Καρυοθραύστης είναι ένα από αυτά και, παρότι ακούγεται πολύ εξειδικευμένο ως θέμα, δεν είναι καθόλου δύσκολο να το αναπαράγετε, αφού, στην αγορά, κατά τα Χριστούγεννα, κυκλοφορούν πολλά τέτοια στολίδια. Σχετικά διακοσμητικά είναι αυτά που έχουν σχέση με το μπαλέτο, με τη μουσική (τα διάφορα χρυσά κλειδιά του σολ που θα βρείτε στην αγορά ταιριάζουν πολύ ωραία), με το ρωσικό χειμώνα. Τα χρώματά σας είναι το κόκκινο και το μπλε, με λίγες νότες χρυσού.
Τα Χριστούγεννα ταιριάζουν σ’ όλο το σπίτι.
Μπορεί να δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στο στόλισμα του σαλονιού μας, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι περνάμε αρκετές ώρες της ημέρας και στα άλλα δωμάτια του σπιτιού. Στολίστε τον κάθε χώρο ξεχωριστά και κυριώς τα παιδικά δωμάτια όπου ένα επιπλέον πιο απλό και… ζεστό δέντρο με αγγελούδια, αστέρια, ελατάκια και φιγούρες του Αϊ-Βασίλη θα γεμίζει το χώρο με οικογενειακή θαλπωρή και ζεστασιά.

Αφήστε πια την οθόνη του υπολογιστή σας και πείτε στον διπλανό σας ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

mykonos theofaneia
Mykonos Winter

Τα Θεοφάνεια στη Μύκονο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στη Μύκονο. Στο Μητροπολιτικό Ναό της ...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.