Αγ.Βασίλης έρχεται από τις Κάτω Δήλες

Αγ.Βασίλης έρχεται από τις "Κάτω Δήλες"
Βαστάει το καλαθάκι του γεμάτο πατελίδες
Τις πατελίδες ήφαε ξυνόγαλο γυρεύει
Του δίνουμε Χριστόψωμο κ'ανεπετά κ'φεύγει
Αγ.Βασίλης έρχεται και στο ντουλάπι πάει
να βρει τα ξεροτήγανα να κάτσει να τα φάει
τα ξεροτήγανα ήφαε και λούζα μας γυρέυει
του δίνουμε λίγο κρασί και σηκώνεται και φεύγει
Για σφάζε μας τον πετεινό για σφάζε μας την κότα
για δώστε μας το τάληρο να πάμε σ'άλλη πόρτα

Ο Αι Βασίλης ήρθε και φέτος από τις "Κάτω Δήλες" φέρνοντας δώρα για τα παιδιά κατά την διάρκεια μιας πολύ όμορφης γιορτής που οργάνωσε η ΔΕΠΠΑΜ και ο Δήμος Μυκονίων.
Μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα με το Χριστουγεννιάτικο δένδρο κάτω από την Δημαρχεία και με το γιαλό στολισμένο ο Αγ.Βασίλης ήρθε με καΐκι από τις "Κάτω Δήλες" τραγουδώντας τα τοπικά μας κάλαντα,
Τα παιδιά όλων είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν με τον Αγ.Βασίλη, που η άφιξη του συνοδεύτηκε με το μοίρασμα σοκολατών, ζαχωρωτών και δώρων-σύμφωνα με την παράδοση- και κάτω από τα ζωηρά χειροκρότημα όλων.
Τα παιδιά έσπευσαν κοντά του να φωτογραφηθούν να πουν τα χρόνια πολλά και να περιμένουν με αγωνία το μοίρασμα των δώρων.
Δωρεάν λαχνοί μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά έτσι ώστε να συμμετέχουν στην κλήρωση για τα τρία μεγάλα δώρα που προσέφεραν τοπικά καταστήματα.
Ακολούθησε χορός με την συνοδεία από το τουμπελέκι του Νικολού και την τσαμπούνα του Γιακουμή και πολύ παιχνίδι για αρκετή ώρα για τους μικρούς φίλους του Αγ.Βασίλη.
Όταν οι μικροί και οι μικρές αποχωρούσαν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι από την εκδήλωση δεν παρέλειπαν να ευχαριστήσουν για την όμορφη γιορτή που τους χάρισε και φέτος….. ο Αγ.Βασίλης από τις "Κάτω Δήλες"
 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.